Kennismaken met de Welpen

Het allerleukste aan een welp zijn is de constante zoektocht naar het nieuwe en het onbekende. Normaal gesproken doen we dit met voor de hand liggende dingen! Een wandeltocht door de omgeving, een bezoek aan een kinderboerderij, niks gaat onze nieuwsgierigheid te boven. Maar dit gebeurt ook op andere manieren! Zo hebben wij afgelopen zaterdag kennis gemaakt met iets heel anders; Elkaar, en de nieuwe bevers die vorige week zijn overgevlogen!

Een nieuwe groep kan soms een beetje eng zijn, vooral als je nog niet iedereen kent. Daarom zijn we de dag begonnen met een paar namenspelletjes. Toch hebben we ook veel bewogen! Eerst hebben we namelijk ‘Stand in de bal’ gespeeld. Degene die hem was moest hard roepen ‘Stand in de bal, en de bal die is voor…’, gevolgd door een naam. Daarna gooide hij of zij de bal omhoog, en moest degene die genoemd was de bal zo snel mogelijk te pakken zien te krijgen! Wanneer dit gedaan was moest iedereen stoppen met rennen, en zou diegene proberen om de bal tussen hun benen door te gooien. Daarna herhaalde het spelletje zich!

Vervolgens speelden we de oude klassieker: Handdoekmeppertje. Iedereen ging in een kring zitten, met een persoon in het midden. Ook moest iemand een naam noemen van een ander; Dit mocht niet een buurman/vrouw zijn, of degene die jou al genoemd had. Degene in het midden moest dan zo snel mogelijk de genoemde persoon op de knieƫn tikken met- Je raadt het al- Een opgerolde handdoek! Maar als die persoon al iemand anders had genoemd, dan moest die persoon natuurlijk worden getikt. Als je getikt werd moest je in het midden staan! Iedereen was heerlijk enthousiast over het spel; Zo enthousiast dat we past gingen stoppen toen het tijd was voor de ranja en een yell.

Als laatste hebben we het grote sleutelsteelspel gespeeld. In het midden van de kring zat een bewaker met een blinddoek voor de ogen, en een pan met de grote HJB Llanos sleutelbos. Het spel begint elke keer als de leiding iemand aanwijst als dief; Deze persoon moet dan proberen om zo stilletjes mogelijk naar de pan toe te kruipen en de sleutels te pakken… Maar pas op! Als de bewaker je aan hoorde komen, kon hij of zij naar de dief wijzen, en dan was de poging mislukt. Als je de sleutels wel te pakken kreeg, werd je de volgende bewaker!

Natuurlijk was het allemaal super leuk, maar overal komt een einde aan. Hierom hebben we na het afsluiten- en het inleveren van de laatste lotenboekjes- weer allemaal gedag gezegd, vooruitkijkend naar de volgende opkomst op 1 en 2 november. Dit wordt nog eens een overnachting ook! Nog maar een paar nachtjes slapen…

Reacties zijn gesloten.