De Bevers vieren oud en nieuw

Vandaag zijn we weer begonnen met de eerste opkomst van het jaar. Het werd direct een bijzondere opkomst want Kaye en Florien zijn geïnstalleerd als echte Bevers. Dit was best spannend. Ze mochten allebei de Llanos vlag vasthouden en hebben de Beverbelofte nagezegd. ‘Ik beloof mijn best te doen een goede bever te zijn. Samen te spelen en samen te delen.’  Nu horen jullie er echt bij, gefeliciteerd!

Om even op te warmen begonnen we met het “oud en nieuw tikspel”. Één tikker noemden we “oud” en de tweede tikker “nieuw”. Iedere keer als de leiding “oud” of “nieuw” riep hadden de Bevers dus een andere tikker in het veld. Ze moesten heel goed opletten zodat ze niet getikt werden!

Het is natuurlijk al best een tijd geleden dat er een Beveropkomst is geweest. Daarom besloten we binnen om een spinnenweb te maken van een bol wol. Zo kon iedereen nog even zijn of haar naam op noemen en er werd natuurlijk verteld wat iedereen in de kerstvakantie heeft gedaan. Hierna was het tijd voor de drakendans! Leiding Martijn legde uit dat sommige landen oud en nieuw een beetje anders vieren en ook op een andere datum. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het Chinese nieuw jaar. De bevers vormden samen een grote draak met een kop en een staart. De draak legde een heel parcours af waarbij de staart de kop precies moest volgen! Zo klom de draak over banken heen, wurmde hij zich door hoepels, en om het moeilijker te maken; iedereen moest elkaar vast blijven houden! De Bevers lagen helemaal dubbel. Want het zag er erg grappig uit. Om bij te komen dronken we binnen wat. Dit keer geen ranja! Nee, er was echte (kinder)champagne! De Bevers hebben zelfs samen nog 1 keer afgeteld, geproost én sterretjes afgestoken!


Hierna hebben we in twee groepen oliebollen bowling gespeeld. Eigenlijk precies hetzelfde als bowlen maar dan met een zogenaamde oliebol! De kegels vlogen alle kanten op. Als laatste spel werd er erg fanatiek stoelendans gespeeld. Op “Tjoe tjoe wa” en “Kuikentje Piep”. Helaas zat de tijd er al weer op en hebben we afgesloten. Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.