Bevers – Veiligheidsdag

Vandaag gingen de Bevers naar de open dag van de brandweer en de politie.

We verzamelden allemaal bij het oude gemeentehuis en liepen vanaf daar naar het politiebureau toe. Met een brandweerwagen werd er heel hoog boven de grond een lint doorgeknipt om de open dag officieel te openen. Op het terrein van het politiebureau stonden allemaal kraampjes, auto’s, bussen en zelfs een motor. Er was een man van de ambulance die ons een apparaat liet zien die kon reanimeren. Vervolgens gingen we naar een politiebusje. Er was een agent die ons er alles over kon vertellen. In het busje waren twee cabines waar de boeven in konden worden vervoerd. Daarin werden ze dan opgesloten. Hij liet ook zien wat hij allemaal op zijn riem had. Een pistool, handboeien, een zaklamp en pepperspray. Zijn riem zat bijna helemaal vol! We mochten ook de handboeien proberen maar omdat de Bevers te kleine polsen hadden werden Mai Lun en Annemarie in de boeien geslagen en moesten ze ook in het busje zitten. Ze waren bijna échte boeven. Bij de dierenambulance kregen de Bevers allemaal nog een knuffel katje.

Toen we alles bij de politie hadden gezien en wat hadden gedronken gingen we door naar de brandweerkazerne waar de kinderen zelf met een brandslang mochten spuiten. Er was ook een hele grote brandweerwagen die soms ook met water spoot. Daarvan werden we heel erg nat.

Als laatste was er ook nog een demonstratie van de politie. Ze lieten zien hoe de honden de boef konden pakken en hoe ze boeven overmeesterden.

Het was een super leuke, stoere en gezellige dag. Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.