VoJaTo 2016

De scouts hadden hun lunchpakket klaargemaakt, goede loopschoenen aangedaan en sommigen hadden voor de zekerheid toch maar regenkleding meegenomen. Toen ook nog een kompas en kaarthoekmeter werden uitgereikt waren we er helemaal klaar voor.
‘Stipt’ half elf stapten we in de auto om te vertrekken naar scoutingterrein Beundersveld in Beckum, start- en finishplaats van de VoJaTo van dit jaar.

De VoJato is een VoorJaarsTocht voor scouts. Een dagtocht van ongeveer 15 kilometer waarbij je onderweg langs verschillende posten loopt. Deze posten worden bemand door de leidingteams van de deelnemende verenigingen.

We kwamen net op tijd om de opening nog mee te kunnen maken. Alle scouts liepen daarna gezamenlijk naar de eerste post, terwijl de leiding de posten in gereedheid brachten.
2016-06-11_vojato2016_start 2016-06-11_vojato2016_opnaarposteen

De route werd in normale en in tegengestelde richting gelopen. Ons leidingteam mocht de tweede post bemannen en deze werd ingericht met een aantal Oudhollandse spelletjes.
Na de helft van de hikers gehad te hebben kon het wachten beginnen, want voor de lopers van de route in tegengestelde richting waren we pas de laatste post.

2016-06-11_vojato2016_llanospost 2016-06-11_vojato2016_onderweg

Tegen het einde van de middag was het tijd om de boel weer bij elkaar te pakken.
Het duurde even voor we alle Llanos scouts weer gevonden hadden, maar uit alle verhalen bleek dat iedereen fijn gelopen had en het onderweg ook goed vermaakt had.

De VoJaTo was dus wederom geslaagd, met dank aan de Bataven Ludger groep voor de organisatie.

Reacties zijn gesloten.