De bevers op kamp in Circus Salto

Deze vrijdag kwam dan eindelijk de droom uit van veel bevers: het allereerste kamp van onze beverkolonie. Tijdens het kamp gingen de bevers op bezoek bij circus Salto. Bij de ingang kregen alle bevers een heel speciaal toegangskaartje. Alleen met dit kaartje kon je blijven logeren in het circus. Om iedereen rustig te laten wennen, werd er eerst samen met de papa’s en mama’s macaroni gegeten in het circus. Nadat alle luchtbedjes opgepompt waren, en alle bevers een slaapplekje gevonden hadden in het circus, werden de ouders uitgezwaaid door de bevers. Zij hadden immers geen speciaal kaartje!

Toen de papa’s en mama’s weg waren, bleek dat de circusdirecteur wel een klein probleempje had. Bijna al zijn artiesten waren op skivakantie! Hoe moest de voorstelling de volgende dag nou doorgaan? Gelukkig wilden de bevers ontzettend graag helpen in Circus Salto. Gelukkig maar, want eerst moest de versiering van de tent gezocht worden. Door de harde wind was deze over het hele terrein gewaaid. Met hun zaklamp in de hand werden slingers, glitterhoedjes en ballonnen verzameld. De tent werd enthousiast versierd. Maar de avond zou niet compleet zijn zonder een kampvuur, liedjes en marshmallows. En toen vond de leiding het tijd om naar bed te gaan. De bevers zijn natúúrlijk direct gaan slapen, zonder te kletsen of met de zaklamp te schijnen. Echt waar 🙂 !

’s Morgens waren de eerste bevers al vroeg uit de veren. Na een swingende ochtendgymnastiek en een stevig ontbijt, konden de lessen beginnen. Eerst leerden ze bij de acrobaat over een touw lopen en jongleren. De dierentemmer liet zien hoe ze een parcours moesten lopen als leeuwen, moesten rennen als olifanten en geluiden maken als wilde dieren. Als laatste met de clown was het natuurlijk lachen geblazen. Zo stonden slagroomtaarten gooien, een grote-schoenen-estafette en een dansje op het programma.

De bevers hadden dit natuurlijk niet voor niets allemaal geleerd. ’s Middags moesten ze de voorstelling overnemen in het circus! Gelukkig was er nog tijd om de optredens te oefenen en de juiste kleding aan te doen. En toen was het zover: de papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes namen plaats op de tribune. Vol spanning wachtten de bevers tot de muziek begon en de circusdirecteur ze om zou roepen. En wat deden de bevers het goed! Als echte acrobaten, dierentemmer, wilde dieren en clowns lieten ze hun kunstjes zien. Met een groot applaus voor de bevers werd de voorstelling afgesloten. En daarmee kwam ook ons allereerste beverkamp tot een einde.

De leiding heeft het ontzettend naar hun zin gehad. Hopelijk de bevers ook. Tot volgende week, dan gaan we gewoon nog even door met het feestje, met het thema: CARNAVAL. Dus trek je mooiste (verkleed)kleren uit de kast!

Reacties zijn gesloten.