De scouts hebben een online opkomst en gaan op foto zoektocht

Vanwege de aangescherpte corona regels hebben we als vereniging besloten dat we deze week geen opkomsten op het scoutinggebouw organiseren. Net als eerder dit jaar weken we daarom uit naar onze Discord server voor een online opkomst. Hierin kunnen zowel chatten alsook met spraak communiceren.

We begonnen het programma met een actieve opdracht; Wie kan als eerste de ‘Necky flip challenge’ volbrengen?
De challenge houdt in dat je je scoutingdas om je voet legt, je been vervolgens omhoog zwiept zodat de das daardoor zo hoog de lucht invliegt dat je hem met je hoofd kan opvangen. Het mooiste is natuurlijk als je hem vervolgens keurig om je nek kan krijgen, zonder uiteraard je handen te gebruiken.
Binnen een kwartier hadden we al flink wat filmpjes binnen van scouts die dit gelukt was.

Vervolgens werd de scouts op pad gestuurd voor een foto speurtocht. De opdracht was om foto’s te maken van bijvoorbeeld iets dat vies is, iets wat je kunt eten of iets dat zacht is.

In mum van tijd vlogen de foto’s de scouts whatappgroep binnen en de leiding had er een flinke kluif aan om alle foto’s te beoordelen en zo de (tussen)stand bij te houden.

Aan het eind van de opkomst gingen de scouts nog in groepjes gamen (Minecraft en Among Us blijken momenteel erg populair) en zo bleef het ook nog lang na de opkomst erg gezellig in de server.


 

Reacties zijn gesloten.