Bevers leren over verschillende landen

Zaterdagochtend begonnen de bevers met een mooie pot drakentikkertje. De bevers vonden het wel erg grappig want iedere keer als de tikker een bever tikte moest deze achter hem, de draak, aansluiten. De draak werd natuurlijk steeds langer dus het was best lastig om de draak dezelfde kant uit te bewegen.

Nadat iedereen was opgewarmd werd er kennis gemaakt met verschillende landen. Door middel van plaatjes werd er verteld over Egypte, Amerika, Frankrijk, China maar natuurlijk ook over Nederland. Uiteindelijk moesten de bevers de afbeeldingen met elkaar proberen te matchen en zo de plaatjes van dezelfde landen met elkaar combineren. Dat klinkt misschien een beetje lastig, maar de meeste plaatjes wisten ze te koppelen.

 

 

Hierna was het tijd voor commando Ghana. Bij dit spel worden er om en om commando’s geroepen die de bevers samen moeten uitbeelden. Uiteraard hebben ze eerst flink geoefend.

De volgende commando’s zijn gebruikt:
Mama – Bij iemand op zijn rug zitten
Djembe – Een bever staat voorover gebogen en de ander trommelt (zachtjes) op zijn of haar rug
Tro-tro – Met drie bevers bij elkaar op schoot zitten
Olifaant – Met vier bevers een olifant maken, 1 bever is de slurf, 1 bever de staart en de andere 2 staan daar tussenin.
Waterput – Drie bevers in een kring en pakken elkaars hand vast. De vierde persoon is de emmer en zit op z’n hurken in het midden van de put.

Je kan je voorstellen dat als de commando’s steeds sneller opgeroepen worden het steeds grappig wordt.

Na een korte pauze was het tijd om raketten te maken. Dennis liet elke vouw zien en de bevers volgden keurig. Uiteraard moesten de raketten ook versierd worden. Toen iedereen klaar was werden ze afgeschoten.

Aan het einde van de opkomst heeft Laurens nog getrakteerd. Van harte Laurens!

Aankomende zaterdag geen opkomst i.v.m. de vakantie. We zien jullie graag 2 maart weer!

Reacties zijn gesloten.