Bevers – Halloween

Deze week stond de opkomst van de bevers helemaal in het teken van Halloween. Al voor het openen was er geroep te horen vanaf de zolder en na het zingen van het beverlied, veranderde dat in gebonk. Toen bleek dat er een heks de trap af kwam lopen werden de bevers een beetje bang, totdat ze zagen dat de heks eigenlijk Denise was, die zich vanwege Halloween had verkleed! Samen met de heks hebben ze de kist opengemaakt en zijn ze begonnen met de rest van het programma.

Het eerste spel dat we deden was toren van pizza, waarbij in het midden van een kring een stapel blokjes staat waar je de anderen tegenaan moet trekken. Hiermee konden ze meteen even goed warm worden op de koude ochtend.

Daarna zijn we met z’n allen weer naar binnen gegaan voor de volgende activiteit. Ze mochten een Halloween lampje maken! Iedereen kreeg een potje en per tafel stond er een bordje met verf, na ook nog allemaal een kwast te hebben uitgezocht konden ze aan de slag. De mooiste kunstwerken zijn hieruit tevoorschijn gekomen en de potjes werden erg kleurrijk beschilderd.

Daarna kregen de bevers tijd om vrij te spelen. Dit liep algauw uit tot een pakspelletje met de heks, want deze wou wel graag wat kindertjes in haar soep. Zo werd er een tijdje heen en weer gerend, totdat een van de bevers bedacht dat heksensoep ook wel lekker zou kunnen zijn!

Na al dat geren konden ze even bijkomen bij het vuur, waar ze wat te drinken kregen en konden luisteren naar de heks die een spannend verhaal voorlas uit haar heksenboek.

Als laatste spel was er nog Halloween bowlen. Met een pompoen werd er gegooid richting plastic flessen, waar zogenaamd monsterslijm in zat. Het water in de flessen was namelijk gekleurd met ecoline en crêpe papier en had daardoor een griezelig kleurtje gekregen.

Na het bowlen was het alweer tijd en hebben we samen het afsluitingslied gezongen. Tegen die tijd waren de meeste papa’s en mama’s er ook al en konden de bevers hun avonturen van die dag weer aan hun ouders vertellen.

Al met al hebben we dus weer een geweldige dag gehad. Tot de volgende keer!

IMG-20151103-WA0009IMG-20151103-WA0010

Reacties zijn gesloten.