Vogelvoer maken met de Bevers!

Brrr wat was het vanmorgen koud in Hotsjietonia! Bas Bos was er ook bij en samen openden de Bevers de Beverkist. Huh?! Vogelzaad, doppinda’s, plastic bekertjes, dierenfiguren? Om op te warmen gingen de Bevers met Bas Bos olifantentikkertje spelen. De olifant moest met zijn slurf de anderen zo snel mogelijk tikken.

Toen de Bevers weer binnen kwamen lagen de kranten op de grond al klaar. Ze gingen vogelvoer maken! Maar het werd wel heel bijzonder vogelvoer. Bas Bos vertelde de Bevers dat het kouder werd en dat het dan lastig is voor de vogeltjes om voer te vinden. Het vet was al gesmolten en nu hoefden de Bevers alleen nog maar het vogelzaad er door heen te mengen. Stuk voor stuk vulden ze de plastic bekertjes met vet en zaad, en deze hoefden alleen nog maar uit te harden. De bekertjes hadden allemaal een touwtje eraan zodat ze die makkelijk thuis kunnen ophangen. Al gauw was het vogelvoer op en zo kunnen de Bevers een heleboel vogels de winter door helpen! Superleuk! Uiteraard moesten er ook pinda slingers gemaakt worden. Zo nu en dan snoepten een paar Bevers zelf van de pinda’s. Het leken net vogels!

Dat was handig want hierna speelden we het spel, alle vogels vliegen. Iedere keer werd er een dier geroepen en als het dier kon vliegen moesten de Bevers fladderen met hun vleugels. “Alle vogels vliegen! Alle eenden vliegen! Alle koeien vliegen!” Huh? Natuurlijk vliegen koeien niet! Na een paar minuten fladderen speelden we raad het dier. De Bevers kregen een dierenplaatje te zien, en 1 Bever moest er door middel van vragen achter zien te komen welk dier hij was. Zo konden ze vragen; “Ben ik een huisdier?”, “Heb ik een staart?”. Er zaten af en toe wel moeilijke dieren tussen maar uiteindelijk zijn alle dieren geraden!

Na een vol programma was het tijd om af te sluiten, want alle papa’s en mama’s stonden al te wachten. Tot volgende week allemaal!

Reacties zijn gesloten.