Vriendjes en vriendinnetjes opkomst bij de bevers

De vriendjes en vriendinnetjes opkomst was een gezellig boel. De avond ervoor waren een stel indianen al bezig geweest om de hoofd tipi en kleinere tipis op te bouwen. De volgende ochtend kwamen een voor een de bevers met hun vriendjes en vriendinnetjes het veld op. De tipi viel goed op want er was natuurlijk een en ander aangekleed met vlaggen. Ook zorgde indiaan Dennis voor een mooi kampvuur.

Voordat we konden beginnen moest iedereen er wel uit zien als een echte indiaan. Ze kregen indianen verfstrepen en een tooi. Ook hebben ze van opperhoofd Anne-Britt de indianengroet geleerd. Na het groeten werd er uiteraard ook nog even geopend en zongen de bevers in de kring het beverlied.

Het spel wilde bizons werd gespeeld door een indiaantje in het midden van het veld. De andere bevers waren bizon en moesten zo snel mogelijk oversteken zonder gevangen te worden. Uiteraard werd er ook geoefend met het “speer werpen”. Om en om werden verschillende bakken neergezet en probeerde de indianen hun pittenzak in de bak te mikken. Omdat de indianen flink aan de bak werden gezet was er natuurlijk ook een glaasje ranje en een hapje cake. Ook wisten de indianen te vertellen dat ze vaak een totempaal bij de tipi hadden staan. Deze moest ook opgebouwd worden. De Jenga toren stond al klaar. Een voor een haalden de indianen hier een blokje uit zodat er een echte mini totempaal ontstond. Uiteraard was het niet de bedoeling dat deze omviel! Dus de spanning was om te snijden.

Gelukkig hield indiaan Dennis het vuur ondertussen aan het branden en was het tijd voor marshmallows. De indianen hadden dit natuurlijk allang in de gaten en zaten hier al op te wachten. Iedereen kreeg zijn eigen stok en mocht boven het vuur zijn eigen marshmallows klaar maken. De bevers hielpen hierbij hun vriendje en vriendinnetje erg goed. Nooit de spekjes in het vuur! Helaas waren er een paar indianen die dit nog wel eens vergaten. Gelukkig waren er marshmallows genoeg.

Daarna was het tijd voor de indianen om water veilig naar de waterbak te brengen. Twee groepjes liepen zo snel mogelijk over een parcours met als doel de bak aan de overkant zo snel mogelijk gevuld te krijgen. Het was erg spannend want de waterbak was nodig voor het indianenkamp. Gelukkig waren ze snel en erg behendig en liep iedereen soepel het parcours over. Eind goed al goed! Het was een zeer geslaagde opkomst. Mocht jullie vriendje of vriendinnetje nog een keer willen komen kijken bij ons kan dat. Stuur ons dan een berichtje!

 

Reacties zijn gesloten.