Chocolade van de bevers speciaal voor Moederdag

We begonnen de opkomst met het openen van de beverkist. Hierin vonden de bevers een brief en spulletjes waarmee ze chocola en cake konden versieren. In de brief stond dat we echte chocolade gingen maken voor Moederdag! Rozemarijn had de brief geschreven. Zij weet natuurlijk alles van koken en bakken en veiligheid!

Eerst naar buiten voor een estafette! In twee groepjes renden de bevers om en om rond het troephuis. Wie als eerst de pittenzakken had doorgegeven won! Leuk hoor dat opwarmen, de bevers willen toch echt wel graag de Moederdag chocolade maken! Om dit te kunnen doen werden de bevers nog steeds in twee groepen opgesplitst. Er ging een groepje met Kim en Mai Lun chocolade smelten. De bevers wisten dat ze dingen konden laten smelten met vuur omdat het warm is maar natuurlijk kunnen de chocolade repen niet in het vuur gelegd worden. Daarom waren er twee bakken met warm water. In elke bak deden we weer een kom met daarin de chocolade. Met een lepel werden er dotjes op bakpapier gemaakt en deze moesten natuurlijk ook versierd worden. Omdat volgens een aantal bevers, mama’s heel erg van goud houden, werden enkele chocolaatjes helemaal in het goud gestrooid! Lekker zoet 😉

 

 

Het andere groepje ging met Dennis lekker buiten aan de slag. Dennis liet woorden zien en vertelde dat ze de letters die bij deze woorden horen bij elkaar gezocht konden worden. Ook werd aan de bevers gevraagd of ze de woorden na konden maken met de letters! Dat lukte aardig goed! Na een aantal woorden was het tijd om over de slackline heen te gaan! Dit vonden de bevers wel heel cool, achter elkaar aan gingen ze de lijn op allerlei manieren over. Ook werd er nog een potje “niksgezichten” gespeeld. De bevers trokken hierbij gekke bekken naar elkaar en mochten hierbij niet lachen! Uiteraard werden de groepjes daarna nog omgewisseld zodat iedereen aan alle activiteiten kon meedoen.

Aankomende zaterdag gaan we naar Kinderboerderij Dondertman. We hebben er zin in!

Reacties zijn gesloten.