Scouts bezoeken opnieuw niet de Nationale Molendag

Soms zit het mee, en soms zit het tegen. Zo was het op zaterdag Nationale Molendag, een dag waar de leiding al lang naar uit kijkt om een mooie molen te kunnen bezichtigen. Echter krijgt de leiding niet altijd zijn zin (zoals wel duidelijk mag zijn), en kreeg een bezoek aan een historische veldslag voorrang.

Er werd namelijk een strijd geleverd tussen vele strijdkrachten uit het begin van de negentiende eeuw. De tijd van Napoleon. En Napoleon zelf was aanwezig om de strijd aan te voeren. Hij had echter wel de pech om vlak voor de strijd van zijn paard te kukelen. Zo moesten zijn strijdkrachten het doen met een strompelende aanvoerder.

Het Historisch Festival staat ondertussen bekend voor het samenbrengen van geschiedenis fanaten uit heel Europa, die zich een weekend lang kleden en gedragen als soldaten uit begin 1800. Daar hoort natuurlijk ook een potje oorlog bij, en ze haalden maar wat graag de musketten, kanonnen en blunderbussen voor de dag.

De Scouts hebben moedig standgehouden en bleven ongeacht de kanonslagen en de buskruitdampen genieten van het evenement. Zo waren er namelijk ook activiteiten waaronder het maken van een eigen buidel en het maken van papier. Ook rondlopen over het kampement bracht veel kennis en inzage in de leefstijl van die tijd.

Met trots presenteerde onze scoutinggroep de plaggenhut, die met behulp van leiding, bestuur en ook betrokken ouders in elkaar is gezet. De plaggenhut is over een periode van een maand geconstrueerd en in elkaar gezet en er is veel tijd gestoken in de bouw er van. Het is een hut zoals die in die tijd vaak door veenarbeiders werd opgetrokken. Destijds gold de ongeschreven regel dat wanneer de hut tussen zonsondergang en zonsopgang werd opgetrokken en de schoorsteen in de ochtend rookte, de hut mocht blijven staan. De onze is ondertussen weer opgeborgen.

Een mooiere besteding van de zaterdagmiddag hadden de Scouts zich niet kunnen wensen. En dus moet de leiding maar weer een jaartje wachten op de volgende molendag…

 

 

Reacties zijn gesloten.