Professor Plof neemt de bevers in de maling

20180224 101214
Afgelopen zaterdag gingen we verder met de badge opkomst van professor Plof. We begonnen met het beverlied en de kist openen. Opeens kwam professor Plof binnen lopen. Hij had zijn arm in een mitella en zei dat hij had gevochten met zijn huisdier. Oei.. maar al snel bleek dat hij een grapje met ons uithaalde en dat er niks aan de hand was met zijn arm.

Opgelucht begonnen we met het eerste spel, ongelukstikkertje. Als je op je arm werd getikt moest je die plek vasthouden met je hand alsof je daar pijn had. Ook werd je tikker zodra je getikt was. De volgende tikker mocht zijn “pijnlijke” plek niet loslaten.

Daarna mochten we over een stormbaan lopen. We klommen over netten heen, kropen onder banken door, sprongen over balkjes, balanceerden over touwen en zigzagden tussen pionnen door. Alle bevers waren heel erg enthousiast en probeerden het parcours zo snel als ze konden af te leggen. Het was erg koud buiten, daarom gingen we eerst maar eens even opwarmen binnen voordat we buiten verder gingen. Binnen deden we een potje “dode vis”. Het was de bedoeling dat alle bevers zo stil mogelijk op de grond bleven liggen. Zodra je bewoog was je af. Nu we allemaal weer een beetje waren opgewarmd konden we weer naar buiten toe. Daar gingen we touwtrekken. Het was heel spannend omdat allebei de groepen super sterk waren.

Laurens was jarig geweest dus die had een super lekkere traktatie mee die we tijdens de pauze op mochten eten, van harte Laurens! Nadat we allemaal gedronken hadden speelden we ongelukjes na. De bevers werden gesplitst in twee groepjes. Het ene groepje ging overleggen wat ze na deden en het andere groepje mocht vervolgens binnenkomen en moesten de anderen helpen. “Hoe voel je je?”, “waar heb je pijn?”. Dit deden ze echt super goed! Ook legde professor Plof de bevers uit waarvoor je een mitella nodig kunt hebben én hoe je deze om kunt doen. Wisten jullie dat je ook van je das een mitella kan maken in geval van nood! Super handig!

Aankomende zaterdag is het vakantie dus dan zijn er geen opkomsten. We zien jullie graag terug op 10 maart!

Reacties zijn gesloten.