Hout hakken voor het bever vuur

Vuur bevers | HJB Llanos

Voordat de opkomst begon was er al iets moois te zien: twee mensen van de leiding waren hout aan het hakken. Toen de bevers ernaar vroegen vertelden we dat we deze week vuur gingen maken samen met de bevers! We begonnen de opkomst met een spelletje buskruit en toen gingen we snel naar de vuurkuil toe.

Als eerste werden de bevers in twee groepen opgedeeld, beide groepjes kregen uitleg over de verschillende manieren om een vuurtje te maken en wat er nou eigenlijk allemaal nodig is voor vuur. Ook werd er uitgelegd wat je precies moest doen als je een vuur ziet branden en je het wilt blussen. Daarna mochten de bevers in groepjes van twee aan de slag en hun eigen vuurtje maken. Hierna werden de vuurtjes allemaal in de brand gestoken, wat heel goed ging, ondanks de regen!

Hierna gingen we lekker wat drinken en vertelden de bevers wat ze nou precies geleerd hadden. Toen we weer naar buiten gingen waren alle vuurtjes op een hoop gegooid tot een groot vuur. De bevers kregen toen de opdracht om dit vuur te blussen met bekertjes water. Hierna was de opkomst al weer afgelopen en sloten we af met het beverlied. Tot zaterdag allemaal!

Reacties zijn gesloten.