Bikkelhike 2016

Afgelopen weekend stond hij weer op het programma; onze eigen Llanos Bikkelhike!

Hoewel het weer bepaald niet mee zat stonden de meeste scouts vrijdagavond toch te trappelen om te kunnen gaan lopen.
Nadat de groepjes gevormd waren werden ze aan de rand van het Nijreesbos gedropt, waarna de tocht kon beginnen. Via verschillende routetechnieken zoals kruispuntenroute, strippenkaart en graden schieten werd een flink stuk gelopen om uiteindelijk aan te komen bij het overnachtingspunt, Buitensport Twente in Zenderen.

Onderweg kwamen de lopers langs verschillende posten waar ze opdrachten moesten uitvoeren en ze zich te goed konden doen aan een heerlijke kop warme chocolademelk.
Op de overnachtingslocatie werd het nog een gezellige avond/nacht waarbij tot in de laatste uurtjes gekeet en gekaart werd.

Na een korte nachtrust was het tijd om klaar te maken voor het tweede gedeelte van de hike. Een goed ontbijt werd naar binnen gewerkt en LuPaatjes (Lunch Pakketjes) werden klaargemaakt.
De groepjes kregen een briefje met gps-coördinaten en een GPS, waarna ze één voor één van start konden gaan.

2016-01-30_bikkelhike_gps 2016-01-30_bikkelhike_post1_z

Hoewel het lopen overdag toch een stuk makkelijker moet zijn, gaat dat niet op wanneer je stukken probeert af te snijden door een weiland te doorkruisen. De modder zat bij sommigen tot op de knieën, maar dat kon de Bikkelscouts inmiddels niet meer deren.

Er werd stug doorgelopen en het duurde even voor de broodje-knakworst-post gevonden werd. De beloning was toen echter des te groter. Na de maag weer lekker opgewarmd te hebben maakten de scouts zich op voor het laatste stuk van de tocht.

2016-01-30_bikkelhike_knakworst 2016-01-30_bikkelhike_knakworstpost

Uiteindelijk hebben alle deelnemers Llanos Bikkelhike 2016 prima uitgelopen en kijken we alweer uit naar de volgende editie!

 

 

Reacties zijn gesloten.