Voelen en ruiken met de Bevers

Gisteren was het weer erg gezellig in Hotsjietonia. Na het openen zijn we begonnen met een paar potjes Rupsen tikkertje. Nadat we allemaal onze energie kwijt waren hebben bijna alle Bevers over het “blotevoetenpad” gelopen. Als we de natuur in gaan kijken we vooral met onze ogen naar wat we om ons heen zien. Maar je kunt ook met andere zintuigen de natuur beleven. Bijvoorbeeld door te voelen of te ruiken! Er lag een mooi pad klaar tussen twee touwen. De Bevers liepen over het gras naar het pad. Op het pad lag een plastic zak, touwen, bladeren, takjes en een bak water om de voetjes weer (een beetje) schoon te krijgen. De Bevers liepen hand in hand én geblinddoekt over het pad heen. En nee we voelden niet met onze handen.. maar met onze blote voeten! Dat is gek! Maar wel heel erg leuk om te doen. Nadat de meeste Bevers zelf nog een aantal keren het pad over zijn geweest was het tijd voor het volgende spel.

Achter het troephuis hingen allerlei dierenplaatjes. De Bevers werden opgesplitst in twee groepjes. De groepjes kregen steeds een geluid te horen en daarbij moesten ze het juiste dier op zoeken. In het begin was het best makkelijk. Want iedereen herkende de koe, het paard en de kat! Maar hoe klinkt een mug ook alweer?? Toch niet als een olifant? En een eekhoorn.. wat voor geluid maakt zo’n beestje ook alweer? We hebben bijna alle dieren terug gevonden.

Na een kleine pauze was het tijd voor het volgende onderdeel. Er stonden allemaal kleine potjes klaar met van alles er in. De Bevers roken allemaal aan de potjes. Wat zat er in? Was het makkelijk te raden? Banaan rook best lekker, en de curry ook want die kunnen bij de frietjes wisten ze te vertellen. Maar azijn, zand en pindakaas waren minder favoriet. De pindakaas zag er ook heel eng uit 😉 Misschien dat hij daarom ook niet zo lekker rook. Gras en allesreiniger wisten de Bevers ook te raden. Knap hoor!

Helaas was het al weer bijna tijd. De Bevers konden nog even buiten spelen voordat de papa’s en mama’s klaar stonden. Volgende week de laatste opkomst van dit seizoen! Tot dan allemaal.

Reacties zijn gesloten.