Het verkeer in Hotsjietonia

Zaterdagochtend hebben de Bevers van alles geleerd over het verkeer in Hotsjietonia. Want waar moet je nou eigenlijk op letten? En wat betekenen al die verschillende borden op straat? Daarom hebben de Bevers een heus parcours gelopen in Hotsjietonia. Her en der kwamen ze een aantal borden tegen, de een was blauw met een pijl, en een aantal borden hadden een witte rand. En op het eind kwamen we een groot rood bord tegen met STOP erop. Hier keken ze naar links, naar rechts en nog een keer naar links voordat ze overstaken. Een aantal bevers wisten dit heel goed en konden al snel oversteken. In twee groepjes gingen we het parcours af en maakten we gebruik van de echte verkeersregels die ook in Hotsjietonia gelden.

Na het parcours moesten we toch nog wat energie kwijt raken. De bevers maakten een bus door achter elkaar te gaan staan. In koor riepen ze naar de voorste bever “buschauffeur zijn we er al?!”. Als de chauffeur zijn bestemming had bereikt riep hij heel hard “jaaaaa” en moest hij de passagiers een voor 1 tikken. Gelukkig konden een aantal bevers de andere bushalte nog halen.

Ook hebben we memory gespeeld met verkeersborden. Overal waren kleine witte kaartjes buiten verstopt. Konden ze twee dezelfde borden vinden? Dan hadden ze een memory! Na dit spel hebben we de borden nog even doorgesproken.

Op het eind hebben de de EHBO doos er nog even bij gepakt. Want stel je voor dat je iemand kan helpen. Waar plak je dan een pleister? En wanneer gebruik je een verbandje? Er gingen wel een aantal bevers met hoofdpijn naar huis.. 😉

Tot de volgende keer!

Reacties zijn gesloten.