Verhalen van een wereldreiziger

Vandaag kwam tijdens de opkomst een meer dan 100 jaar oude wereldreiziger vertellen uit zijn eigen boek vol reisverslagen. Hij heeft elk land van de wereld ooit bezocht en dus veel meegemaakt in zijn leven.

Er was een verhaal over zijn eerste reis naar Duitsland, waar hij vroeger nog met paard en wagen heen is gereisd met z’n ouders. Hij vertelde verder over zijn tijd in Zweden waar hij bekend is geworden met Kubb, wat ook wel Vikingschaken wordt genoemd. Er wordt namelijk gezegd dat dit spel 1300 jaar terug ook al door Vikingen werd gespeeld om te oefenen om precies te gooien. Daarnaast is het natuurlijk gewoon leuk om te doen, zo hebben de welpen ook ondervonden na zelf enkele potjes te hebben gespeeld.

2015-02-28 11.24.04

Over Bolivia werd verteld dat de mensen heel arm waren, maar zeer vriendelijk en zeer vrolijk. De kinderen vermaakten zich daar met heel weinig en moesten goed samenwerken. Een populaire activiteit uit Bolivia heet Chorro Morro, eigenlijk een teamwork opdracht. Daarbij gaat de helft van de groep in een kring met de armen om elkaars schouders  staan terwijl de andere helft van de groep probeert zich vast te klampen aan de kring en te blijven hangen. Eén voor één moeten meer kinderen zich proberen vast te houden zonder er vanaf te vallen. Na een paar keer proberen lukte het om iedereen tien seconden te laten vasthouden, echt een groepsprestatie!

2015-02-28 11.18.192015-02-28 11.24.33

Voor de rest is er vrolijk gelimbodanst op opzwepende muziek net als de reiziger had meegemaakt in Trinidad en er is een verhaal doorverteld zoals de Aboriginals in Australië dat deden, al fluisterend. Dat bleek nog best lastig, want halverwege was het verhaal al weer compleet anders!

Al met al een leuke opkomst met een mix van vele culturen!

 

Reacties zijn gesloten.