Theezakjesspel

Nu ook het insigne Houtbewerking en stoken op zak is hebben we de scouts gevraagd welke insignes ze nog meer graag op hun uniform zien. Hierover werd druk overlegd, maar voorafgaand vond eerst een potje Veldslag plaats.
Twee teams proberen de pion van de tegenpartij uit de cirkel te krijgen terwijl ze voorkomen dat bij hun eigen pion hetzelfde gebeurt.

2016-04-02_veldslag2 2016-04-02_veldslag

Nadat de uitkomst van het insigne-overleg klaar was en de Patrouilleleiders ieder hun voorkeuren hadden doorgegeven stond alweer het volgende spel klaar.
Een tafel op zijn kant waarachter twee kapiteins met een periscoop plaats konden nemen.
De overige scouts werden geblinddoekt en vormden twee duikboten. Doel van de kapiteins was om hun duikboot te sturen zodat zij het voorste bemanningslid konden afvuren op de duikboot van de tegenpartij en zo hun duikboot leeg konden spelen.

2016-04-02_duikbotenspel 2016-04-02_opbrengst

Hierna volgde een slok ranja en was het tijd om het terrein te verlaten. Elk groepje had een theezakje meegekregen om deze door middel van ruilen in iets waardevoller om te zetten. Met het geruilde artikel werd vervolgens geprobeerd om dit tegen nog iets beters in te wisselen. Welk groepje lukt het om uiteindelijk de meeste waarde voor hun theezakje te krijgen?

De uitslag van het Theezakjesspel is altijd lastig te bepalen, maar duidelijk is wel dat we weer een hoop extra zooi op het troephuis hebben liggen.

Reacties zijn gesloten.