Gezamenlijke opkomst 14 maart 2015

Afgelopen zaterdag hebben we met de welpen en scouts een uitje gemaakt naar de Holterberg. De dag begon zaterdagochtend op het station in Almelo om van hieruit met de trein naar Holten te vertrekken. Onderweg kwamen we langs station Wierden waar onze Wierdense leden al stonden te wachten. Vanaf station Wierden was het nog een twintig minuten treinen, dit tot groot plezier van de welpen en scouts. De treinconducteur was kennelijk zo erg onder de indruk van ons grote gezelschap, dat hij de kaartjescontrole staakte na het zien van de grote stapel tickets. Of zou het komen doordat wij van de scouting zijn…..

IMG_6838IMG_6839 klein

In Holten ging de reis te voet verder richting Natuurdiorama. Dit is een museum waar meer dan 1000 opgezette dieren (toch Max?) staan. Door middel van een speurtocht zijn wij veel te weten gekomen over de verschillende inheemse dieren. De speurtocht werd op een erg leuke manier begeleid door mensen van het museum. Hierna hebben we nog het bos van Daantje Das bezocht. Dit is een educatief speelbos waarbij de kinderen worden uitgedaagd aan de hand van leuke (doe)opdrachten. Meer informatie over het museum vindt u hier. Een aanrader!

IMG_6866 kleinIMG_6879 klein

Klokslag 1300 uur was het tijd voor het nuttigen van de zelf meegebrachte lunch en broodjes hamburger. Deze werden smakelijk verorberd langs de weg op de bankjes en tafels die we hadden meegenomen.

IMG_20150314_122553

Na de lunch was het tijd voor een iets serieuzer onderdeel van de dag. Dit was het bezoek aan de Canadese Begraafplaats. Na een korte introductie kregen wij een goed beeld van het hoe en waarom van deze plek. Op de begraafplaats zelf hebben we verschillende graven bekeken. Op deze plek liggen 1394 militairen waarvan de jongste op een leeftijd van 17 jaar was gesneuveld! Bij de uitgang van de begraafplaats hebben we nog even ervaringen uitgewisseld waarbij de termen indrukwekkend en bijzonder veel gebruikt werden.

IMG_6907 klein IMG_6908 klein

Vanaf de begraafplaats ging de tocht verder naar de dagrecreatiecamping. Dit is een groot veld met speelbos midden op de Holterberg. Hier konden de kinderen zelf bepalen wat ze wilden gaan doen. Dit was onder andere hutten bouwen, voetballen, een ‘wat-ben-ik-vergeten-parcour’, GPS tocht en spelen met een metaaldetector. Ook hadden we een puzzel met pionierbalken. Doel hiervan was om een brug te maken door de balken te klemmen.

IMG_6917 klein IMG_6931 klein

Rond 16:30 kwamen de ouders de kinderen weer ophalen. De meeste kinderen waren echter nog niet klaar met spelen waardoor de ouders even moesten wachten. Gelukkig was er koffie en thee om dit ‘leed’ te verzachten 😉

Wij (de leiding) hopen dat jullie een leuke, leerzame en uitdagende dag gehad hebben! Wat ons betreft is een gezamenlijke opkomst zeker voor herhaling vatbaar!

Reacties zijn gesloten.