Sport & Spel voor de Welpen

In het Welpenland van afgelopen zaterdag stond beweging en competitie centraal. Na een korte opening ging iedereen al snel naar buiten (ja, de kou in) om BOMbuik te spelen! De bedoeling was om een ballon onder je shirt/jas te stoppen en dan de ballon van anderen kapot te slaan. Degene die als laatste nog een bolle buik had won het spel! Maar natuurlijk was dit alleen maar een opwarming voor de volgende activiteit; Vierkamp!

De kinderen werden in verschillende groepen verdeeld om de eerste drie spellen te spelen; Duizelestafette, trefbal en touwtrekken. Bij duizelestafette moest iemand heel snel rondjes draaien om een stok heen om duizelig te worden en daarna (zo snel mogelijk natuurlijk) estafette spelen, terwijl de trefballers druk bezig waren elkaar af te gooien met een bal. Ook de touwtrekkers hebben fantastische inzet getoond (hier en daar met een stevig paar handschoenen in de mix) en ervoor gezorgd dat we nu kunnen zeggen dat iedereen veel plezier heeft gehad!

Het vierde spel in het vierkamp is gezamenlijk gespeeld. Zodra iedereen eenmaal binnen was en de jas weer had opgehangen begonnen we met ‘dode vis’. De bedoeling hiervan is dat iedereen zo stilletjes mogelijk op de grond ligt; Dus geen geluid en en geen beweging! De leiding liep rond als ‘jury’, en als je wél bewoog of praatte was je af. Dit zorgde voor een hoge spanningsboog!

Na een korte ranja-pauze (en een lekkere traktatie van Matthew) is iedereen weer naar buiten gegaan voor het laatste spel van de dag. Fopbal! De groep moest een kring vormen (met één persoon in het midden die de bal had) en hun handen achter hun rug houden. Wanneer de persoon in het midden de bal gooide, moest degene voor wie hij bedoelt was hem natuurlijk vangen… Maar pas op! Als de bal niet gegooid werd (een fopworp), moesten je handen achter je rug blijven, of je was af!

Na deze energieke opkomst heeft iedereen de jas weer opgehangen zodat we met zijn allen konden afsluiten. Nu is het wachten maar weer op de volgende opkomst!

2

Reacties zijn gesloten.