Boerenkool Hike en Maaltijd!

Vrijdag (19 December 2014) begon voor de scouts en explorers de boerenkoolhike. De ouders van de scouts en explorers brachten ons naar het Hollands Szwarzwald te Rijssen alwaar we ons kamp opsloegen. Ditmaal konden we gebruik maken van een overkapping waar we net niet met z’n allen in pasten. ‘s Avonds was er een leuk avondprogramma dat bestond uit een kampvuur en nachtspel. Zaterdag was het vroeg dag en begonnen wij met een stevig ontbijt (Ei en spek) om vervolgens te hiken richting Almelo.

De route volgde grotendeels de loop van de Regge en Eksosche Aa. Tijdens de wandeltocht kwamen we door mooie (nieuw) aangelegde natuurgebieden. In totaal hebben we iets minder dan 17 km gelopen en kwamen, mede door de wind in onze rug, een uur te vroeg aan op het troephuis! De route kun je trouwens hier terugvinden. Een aanrader om zelf eens te lopen! Ik wil hier graag nog bij vermelden dat alle leden deze route met bepakking hebben uitgelopen! Chapeau!

Aansluitend na aankomst begon de boerenkool maaltijd die door Chef de cuisine Peter was bereid. De welpen en de ouders van de leden waren ondertussen ook gearriveerd. In totaal waren 75 (!) mensen aanwezig! Iets wat wij als groep fantastisch vinden! Na de maaltijd werden er met de jeugdleden nog diverse spelletjes gespeeld. Helaas moesten deze spelletjes binnen gespeeld worden in verband met het grillige weer. Desondanks was de avond reuze gezellig!

Al met al een Llanos waardig en geslaagd weekend!

Reacties zijn gesloten.