Zoeken en gezocht worden in de binnenstad

De scouts waren afgelopen opkomst in de binnenstad van Almelo te vinden. Na het vormen van koppels werden portofoons uitgereikt en werd uitgelegd waar de zwarte koffer met de X voor was. Één van de groepjes werd met deze koffer opgezadeld. De anderen hadden enkele minuten om zich uit de voeten te maken. Nadat de timer begon af te lopen was het zaak voor het koffergroepje om een ander duo op te zoeken. Was deze eenmaal gevonden, dan werd de koffer overhandigd en werd dit via de porto’s aan de anderen medegedeeld. Ondertussen konden via de portofoons ook hints worden gegeven van de huidige locatie. Wie na het aflopen van de timer nog met de koffer rondliep had verloren.

Bij de volgende variant kregen de koppels twee ballonnen uitgedeeld. Het was nu zaak om zo lang mogelijk uit handen van de leiding te blijven. Was je als groepje gesnapt, dan verloor je een van je ballonnen.

Het laatste spel was een omgekeerde variant van het eerste spel. Ook werd dit gespeeld zonder porto’s.
De winnaars van het spel konden bij het laatste spel een groepje aanwijzen.  Dit groepje werd weer op pad gestuurd met de koffer, maar de rollen waren nu gedraaid.
De andere groepjes moesten zo snel mogelijk het groepje vinden die de koffer met zich meedroeg. Hadden ze deze gevonden, dan sloten ze zich hierbij aan. Het duurde net geen 25 minuten voordat ook het laatste groepje zich bij de rest had aangesloten.
Toevallig net op het punt waar we onze fietsen hadden neergezet.

HJB Llanos | Scouts zoeken in de binnenstad

De stappenteller liet aan het eind van de dag zien dat we een mooi actieve opkomst achter de rug hadden.

Reacties zijn gesloten.