Scouts zien ze vliegen!

Het begon met het opblazen van heel veel ballonnen, waarna er een touwtje aan geknoopt moest worden. Veel ballonnen hebben het niet overleefd, je stapt er makkelijk op. Eenmaal gewend aan het kabaal moesten we alweer verder met iets anders.

Vliegtuigjes vouwen! Maar dan wel met een satéprikker voorin. Er waren verschillende ideeën over hoe je een goed vliegtuigje vouwt. We hadden na enkele pogingen in de gaten hoe je het doelwit van opgehangen ballonnen benadert: veel vliegtuigjes met verschillende configuraties van satéprikkers.

Famke merkte terecht op dat het klonk als vuurwerk toen alle ballonnen knalden.Nadat we als nette scouts alle ballonnen hadden opgeruimd zaten we weer te knutselen. Nu een stap verder: een vlieger! Van dunne houten stokken en vuilniszakken maakten we een echte vlieger. Iedereen was druk aan het knutselen onder het genot van een glaasje ranja.

Nadat de vliegers opgelaten waren (en sommige helaas ook weer gesneuveld) hebben we de knutselravage opgeruimd en de rest van het lokaal gepoetst en geveegd.

Gelukkig nog net tijd genoeg om even een balletje te trappen, met uitzondering van enkele enthousiaste vliegerpiloten die hun gefinetunede vliegers nog snel even oplieten voordat we alweer moesten afsluiten.

Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.