Scouts – Vertrouwen en Spelen

Vandaag was het mooi weer om lekker buiten te zijn. Hier hebben we flink gebruik van gemaakt! De opkomst begon wel binnen. De vlag werd gehesen door Amy en Tim, en Max droeg de wet voor. Dit is niet zo bijzonder voor Max, hij kent ‘m inmiddels uit het hoofd. Hierom was hij zo vriendelijk om de wet uit te printen. Geplastificeerd en al heeft hij deze aan de groep geschonken; voor degene die de wet nog niet uit het hoofd kent.
Dank je wel Max!

1-verkennerswet

Na de opening zijn we een potje Hollandsche leeuw gaan doen; de groep rent naar de overkant en in het midden van het veld staat de leeuw, die gaat jou optillen waardoor jij ook een leeuw wordt. De energie zat er lekker in, dus we gingen direct door met het volgende onderdeel: de surfplankenrace! Ieder team krijgt 7 palen en een surfplank. Het doel is het eerst aan de overkant te zijn. Hiervoor moet echter wel samengewerkt worden… Uiteindelijk liep het op rolletjes.
2-surfplankenrace

Na wat gedronken te hebben, hebben we een vertrouwensspel gedaan. In koppels zoveel mogelijk tennisballen oprapen, waarbij 1 koppelgenoot geblinddoekt is en de ander de aansturing doet (verbaal).
3-tennisballen Zoeken

Met 4 koppels in het veld was het extra belangrijk om goed naar jouw koppelgenoot te luisteren! Na het eerste potje te evalueren werd er vol goede moed begonnen aan het 2e potje; dit ging beduidend sneller.
4-evaluatie Tennisballen

Ondertussen had de leiding het volgende onderdeel alweer klaar liggen: blind volleybal. Maar eerst moest er een volleybalnet opgezet worden, en natuurlijk op z’n Scouting’s: pionierpalen, knopen en zeil. Nadat iedereen de paalsteek nog eens geoefend had, werd er zonder moeite een tweetal palen rechtop gezet, met daartussen een touw waarop een zeil hing. Het volleybal kon beginnen!
5-blind Volleybal

Een gezellige opkomst dus!
Volgende week gaan we een overnachting doen bij Scouting, en daarna alweer de
laatste opkomst: de Barbecue! Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.