Scouts – prusikken bij Buitensport Twente

De opkomst begon zaterdag een half uur eerder dan normaal. Eigenlijk nog een kwartier te laat, want op het moment de scouts aan kwamen fietsen kwam het met bakken uit de lucht.
Dat het herfst is, zullen we weten.

De reden dat we wat eerder begonnen, was dat we een activiteit hadden gepland buiten het terrein. We gingen fietsend naar Buitensport Twente in Zenderen. Althans, dat was het plan. Want we zaten nog niet op de fiets of het begon alweer flink te hozen.
Dan maar een spelletje krantenmeppertje om de bui af te wachten.

Nadat het meeste water gevallen was, werd het toch tijd om de fiets te pakken. Bij aankomst waren de voorbereidingen al grotendeels getroffen.

Al snel werd duidelijk wat we gingen doen. Prusikken.
Dit is een manier van klimmen waarbij twee touwtjes gebruikt worden om langs een dikker touw omhoog of omlaag te klimmen. Door het gewicht steeds op één van beide touwtjes te plaatsen kan het andere touwtje verplaatst worden.

Het was na de uitleg gelukkig droog genoeg om te klimmen. Het kostte de meeste scouts even tijd om de techniek door te krijgen, maar al snel kwamen ze tot grote hoogte.

HJB Llanos - Scouts Prusikken HJB Llanos - Scouts Prusikken

HJB Llanos - Scouts Prusikken HJB Llanos - Scouts Prusikken

HJB Llanos - Scouts Prusikken

Volgende week beginnen we de opkomst ook op een afwijkend tijdstip. In verband met het overvliegen van de welpen is de opkomst van 11 -14 uur. De lunch wordt hierbij geregeld.

 

 

Reacties zijn gesloten.