Bevers op reis vanuit Hotsjietonia

Ons plan was vandaag om op reis te gaan met de bevers. Maar eerst werd Jens geïnstalleerd! Hartstikke leuk dat je lid bent geworden bij de bevers! Nadat we hiermee klaar waren gingen we met de bevers op reis.

Onze eerste bestemming was Australië. Hier moesten de bevers hupsen als een kangoeroe en de baby kangoeroe in een buidel veilig naar de overkant krijgen. De bevers probeerden Australië aan te wijze op onze wereldbol, maar dat was nog best lastig! Wel wisten ze dat Australië een heel eind vliegen is en dat het alleen maar omringt is met water.

Onze volgende bestemming was Japan. Hier gingen we mikado spelen. Wel kwamen we erachter dat mikado helemaal niet uit Japan komt. Maar de naam “mikado” is wel echt Japans. Ook vertelden de bevers dat ze daar met stokjes eten en dat dat toch best lastig is!

 

We bleven nog even in Azië. Het was tijd voor het proef en ruik spel. Geblinddoekt mochten ze een voor een proeven. Er was rijst; dat hebben ze genoeg in Azië. Maar we hadden ook nog was spulletjes uit Europa meegenomen. Kaas uit Nederland, drop uit Engeland, chocolade uit België, pasta uit Italië en croissants uit Frankrijk. Ook werd er geroken aan verschillende kruiden. Na een korte pauze en wat kleine hapjes croissant 😉 gingen we verder.

Onze eindbestemming was Canada. Hier is de kans best groot dat als je de bossen in gaat een wilde beer tegen komt. We besloten daarom “slapende beer” te spelen. Alle bevers gingen in een kring om de slapende beer heen zitten. De slapende beer had onze sleutels gepakt en die moesten we wel terug krijgen! Konden de bevers heel zachtjes de sleutels bij de beer weghalen? Natuurlijk! Uiteindelijk is dit gelukt en konden we weer terug naar het beverlokaal om af te sluiten.

Tot volgende week allemaal!

Reacties zijn gesloten.