Scouts en Explo’s lopen de Llanos Bikkelhike

Afgelopen weekend werden de scouts en explorers uitgedaagd met de Llanos Bikkelhike. Een looptocht met overnachting die we het liefst in de koude maanden organiseren. Op vrijdagavond verzamelden de doorgewinterde lopers zich op het troephuis.
De weersomstandigheden waren prima. Lekker fris én helder.

Één voor één werden de groepjes aan de rand van Almelo gedropt om zo via kruispunten-, strippenkaart- en gradenroute bij het overnachtingspunt aan te komen. Uiteraard waren er groepjes die compleet van de uitgezette weg afweken, maar doordat we posten hadden opgezet tussen de route onderdelen konden we tijdig ingrijpen en ze weer de juiste kant ophelpen.

 

Op de posten konden de groepjes extra punten verdienen door middel van opdrachten. En zo kwam het dat de leiding diep in de nacht nog de motorkap aan het boenen was na een wedstrijdje beschuitfluiten. Een uurtje na middernacht kwam de groep gezamenlijk aan op het overnachtingspunt in Zenderen. Na het neerleggen van de slaapzakken en -matten was het nog even gezellig, maar voor de meeste gold dat ze de slaap wel konden vatten.

Zaterdag werd, na een gezellig gezamenlijk ontbijt, de route vervolgd. Terug in de richting van Almelo, maar nu op basis van coördinaten die in een GPS moesten worden ingevoerd.

Het eindpunt werd omwille van de tijd niet door alle groepjes gehaald, maar al met al kunnen we terugkijken op weer een prima gelopen Bikkelhike. En voor de junior scouts is hiermee het insigne Tochttechnieken dit verdiend!

Reacties zijn gesloten.