De bevers gaan op reis

Het was een gezellige boel vanmorgen bij de bevers. We openden met het beverlied en in de beverkist zaten allerlei attributen voor deze opkomst. We vonden onder andere eetstokjes, een wereldkaart en croissantdeeg. We gingen op reis! Noa begon eerst met een potje “rond de wereld”. We stonden met zijn allen in een kring en we gaven de hele tijd een bal door. De bever die begon met het doorgeven moest zo snel mogelijk een rondje maken om de wereld. Als de bever terug was op zijn plek voordat de bal dat was, had hij gewonnen. De bevers vonden het erg grappig en de bal was bijna iedere keer net zo snel als de bevers.

Nadat iedereen was uitgejoeld gingen we naar binnen om eens een kijkje te nemen op een wereldkaart. In het lokaal hingen ook een aantal vlaggen met daarbij plaatjes die erbij passen. Bij de Franse vlag hing ook “Bonjour” (hallo), de Eiffeltoren en croissantjes. Bij de Chinese vlag hing “Ni Hao” (hallo), een prachtig paleis en eetstokjes en bij de Spaanse vlag hing “Hola” (hallo), paella, stieren en een echte Spaanse danseres. Ze moesten goed onthouden wat waarbij hoort want dit hadden ze later nog nodig. Natuurlijk werden de croissantjes ook alvast voorbereid. De oven was immers al op temperatuur.

 

Terwijl de croissantjes in de oven zaten gingen de bevers met Nicole een spelletje doen met de landenkennis en eetstokjes. De bevers stonden in 2 groepjes naast elkaar en beide groepjes hadden allerlei attributen. Met de eetstokjes moesten ze proberen een attribuut te pakken en deze zo snel mogelijk in de juiste landenbak gooien. Dus als Nicole riep “Frankrijk” moest het attribuut in de bak met de Franse vlag. Maar het werd ook moeilijker, want als Nicole croissant riep of “bonjour” moesten ze het ook in de juiste bak gooien. Na een pauze met ranja en croissantjes was er nog tijd voor een potje slapende vis (dit was naast de croissantjes een favoriet onderdeel van vanmorgen) en schipper mag ik overvaren. We sloten af met een potje Mikado. Jack en Giel hadden daarbij de meeste mikado stokken verzameld! Bevers, het was weer gezellig. Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.