Een slijmerige beveropkomst

Afgelopen zaterdag was er weer tijd voor een beveropkomst. Wat had iedereen er zin in! We begonnen natuurlijk zoals altijd met het openen van de opkomst door het zingen van het beverlied. Na het openen gingen we het opruimspel spelen. Voor dit spel moeten de bevers zoveel mogelijk lege verpakkingen verzamelen. Eerst werden alle verpakkingen op het grasveld verdeeld. Melkpakken, doosjes, wc papier, plastic bakjes, wat een zooi! De bevers maakten twee teams en elk team had een boodschappentas en een afvalgrijper. Aan de bevers de taak om zo snel mogelijk de verpakkingen op te ruimen en als het veld leeg is kijken welk team de meeste verpakkingen verzameld heeft. Wat waren ze fanatiek!

Nadat we twee potjes hadden gespeeld hadden de bevers nog steeds energie. Ze wouden graag knakworst tikkertje doen. Als er een bever werd getikt moest die stil blijven staan met de armen wijd. Ze konden bevrijd worden door twee bevers die de armen naar beneden drukten, de ene zegt KNAK en de ander zegt WORST.

Na knakworst tikkertje begonnen de bevers toch wel een beetje moe te worden en ze hadden flinke dorst. Op naar binnen! Daar konden we even uitrusten en een beker ranja drinken. Na de korte pauze zette Anne-Britt wasmiddel en lijm op tafel. De bevers keken heel gek. Wat gaan we daar nou mee doen? Hiermee gingen we slijm maken. Alle bevers kregen een bekertje die ze tot de streep met lijm moesten vullen. Anne-Britt voegde er wat wasmiddel aan toe en daarna moest iedereen heel goed roeren. Het werd gelijk al heel slijmerig, bleh! Toen nog even het slijm kneden en daarna kon iedereen bij Noa kiezen welke kleur glitter ze in de slijm wouden hebben. Alles en iedereen zat uiteindelijk onder het slijm en de glitter, maar het was een groot succes!

Daarna hadden we niet heel veel tijd meer over en gingen we nog snel vosje, vosje spelen en toen was de opkomst helaas alweer voorbij. Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.