Reis om de wereld met de Bevers

Het was een bijzondere zaterdagochtend. Er werden namelijk drie nieuwe bevers geïnstalleerd. Welkom Yaliza, Felix en Sven, leuk dat jullie bij onze club komen. Nadat de beverbelofte werd opgezegd, de dassen en badges werden uitgedeeld, was het tijd om de beverkist te openen. Er zaten onder andere vlaggen in van verschillende landen. We gingen een reis om de wereld maken!

Achter het troephuis stonden drie brievenbussen klaar. Er werd de bevers gevraagd of ze konden helpen met brieven in de juiste postbus gooien. Dat klinkt best makkelijk. Maar alle enveloppen waren blanco én de bevers moesten voordat ze bij de brievenbussen waren eerst het klimnet over! In elke envelop zat een vlag van een land, deze moest vervolgens in de juiste brievenbus. Nadat dit gelukt begonnen we met onze reis om de wereld. Onze eerste stop was Frankrijk – Parijs! Parijs ligt in Frankrijk en in Parijs zie je veel straattekenaars. De bevers kregen beschrijvingen te horen van andere bevers en moesten raden om wie het ging. Bij sommige bevers was dit heel makkelijk, maar bij een aantal beschrijvingen kon het bijna iedereen zijn.

Van Parijs reisden we door naar Afrika. In sommige delen van Afrika is het moeilijk om water te vinden. Daarom gingen de bevers mee op pad om water naar het dorp te krijgen. Maar er was een obstakel onderweg. Via kleine kopjes aan een waslijn moesten de bevers het water overgieten. Gelukkig was het water wel warm en was de bak aan de overkant vrij snel gevuld.  Omdat de bevers hard hadden gewerkt was het tijd voor een drinkpauze. Sven besloot meteen te trakteren. Bedankt Sven!

We hadden op onze reis nog twee landen staan. De bevers mochten kiezen, Japan of Amerika? Het werd Amerika – San Fransisco. We besloten een brug te maken net zo groot als de Golden Gate Bridge! Er werden een heleboel bouwwerken gemaakt. Helaas was de tijd al vrij snel om en konden we Japan niet meer bezoeken. Maar deze houden we tegoed voor een volgende keer.

Het was een gezellige opkomst! Volgende week starten we met onze eerste badge opkomst van dit jaar. De bevers kunnen dan in vier opkomsten (in een bepaald thema) een toffe badge verdienen! Welke badge dit gaat worden houden we nog even geheim. Tot volgende week!

Reacties zijn gesloten.