Een vlag, de bever-belofte en een échte beverkolonie

2015-06-06 OpeningHIEP HIEP HOERAAA!!! We zijn een echte beverkolonie geworden! Want afgelopen opkomst zijn Bodhi, Daniek, Esther, Evyn, Gijs, Ilayza, Jamie, Jordy, Lars, Noortje, Noor, Rebecca, Sybren en Thijn geïnstalleerd als bever. Allemaal van harte gefeliciteerd!

De opkomst begon niet in ons beverlokaal, maar buiten onder de boom waar de vlag, de dassen en het eigengemaakte kunstwerk van de bevers al klaar waren gezet. De bevers zagen er prachtig uit in hun nieuwe uniform. En iedereen had familie meegenomen om de installatie bij te wonen. Natuurlijk begonnen we met het beverlied. Daarna kon de installatie beginnen.

2015 06 06 Installatie LeidingVoordat de bevers geïnstalleerd konden worden, moest de beverleiding eerst zelf geïnstalleerd worden. Dit werd traditie-gewijs gedaan met onze vlag uit 1915. Alle leiding bij de HJB Llanos is geïnstalleerd met deze vlag; extra bijzonder dus! Wist je dat er nog maar twee van dit soort vlaggen in heel Nederland zijn? En eentje is er dus bij de HJB Llanos!

Na de leiding was de beurt aan de bevers zelf. Eerst mochten alle bevers met hun linkerhand een knoop in een lang touw vasthouden. Dit gaf de verbondenheid tussen de bevers weer. Daarna werd de bever-belofte nagezegd terwijl tegelijkertijd alle bevers twee bevertandjes maakten met hun rechterhand:2015-06-06 Beverinstallatie

‘Ik beloof mijn best te doen een goede bever te zijn. Samen te spelen en samen te delen.’

Na de belofte kregen alle bevers hun nieuwe das geknoopt en waren we een echte beverkolonie geworden. Wat waren wij, én alle meegekomen familie, trots!

En of dat nog niet genoeg was, hadden we ook nog een feestje. Lars was bíjna jarig, maar mocht nu alvast trakteren. Dus nogmaals HIEP HIEP HOERA voor Lars!!

Na de installatie lieten we de ouders, opa’s en oma’s achter met een kop koffie, terwijl wij naar het bos gingen. Daar aangekomen kwamen we ineens Bas Bos tegen. Bas Bos had onze hulp nodig, want zijn hut was die nacht verwoest door het onweer. De bevers aarzelden geen moment en sleepten allerlei takken om de hut weer op te bouwen. Toen Bas Bos weer een hut had, vroeg Bas of de bevers hem wilden helpen met het zoeken van kriebelbeestjes. Bas Bos had een mooie plaat met allerlei kriebelbeestjes die de bevers konden zoeken. Elk blaadje werd omgekeerd om wat te vinden! Terwijl sommigen de diertjes zonder angst oppakten, vonden anderen het nog wel erg spannend! De gevonden beestjes werden meegenomen in plastic bakjes om te laten zien aan iedereen die het maar wilde zien bij de scouting. Ter afsluiting werd er nog een spelletje rupsentikkertje gedaan. Jordy was de rups die alle blaadjes (de andere bevers) op moest eten. De rups groeide en groeide tot er geen blaadjes meer over waren om op te eten. Toen was het alweer tijd voor het afsluitingslied.

Wat was het een leuke opkomst. Tot volgende opkomst allemaal!

Bas Bos Hut

Kriebelbeestjes Zoeken

 

 

Reacties zijn gesloten.