Scouts pakken aan met Halloween. En er werd geïnstalleerd.

Tijdens de opkomst van 24 oktober zijn er 11(!!!) Scouts geïnstalleerd. Deze behoren nu écht tot onze speltak. De meeste Scouts kwamen in volledig uniform en ze hielden zich netjes stil tijdens de formaliteiten.
Nadat de Scouts klaar waren speelden ze een potje AAAA-tikkertje. Hierbij is er één tikker die zo hard mogelijk moet schreeuwen wanneer die iemand tikt. Alle personen die zijn getikt zijn nu ook tikkers en schreeuwen gezellig mee totdat iedereen getikt is.
Hierna gingen we snel door met het snijden van pompoenen. De meeste Scouts hadden hun zakmessen meegenomen. Zo konden zij de mooiste Halloween creaties maken. De Scouts die hun pompoen hadden voltooid, konden deelnemen aan een parcours dat de Explorers hadden gemaakt. Hier deden veel Scouts maar al te graag aan mee.
De week er op hadden we een speciale Halloween avond-opkomst. De meeste scouts kwamen daarbij mooi verkleed.
Na het openen lag er gelijk een opdracht op de scouts te wachten. Een enorme berg met glow-in-the-dark-sticks moest worden klaargemaakt voor een smokkelspel. Nadat alles klaargemaakt was, verplaatsten we ons naar het bos. Daar hingen de scouts de gloeiende sticks verspreid in het bos.
Vervolgens werden er twee teams gevormd en was het de bedoeling om zoveel mogelijk glowsticks van jou kleur naar de overkant te brengen zonder daarbij getikt te worden door het andere team.
Eenmaal, enigszins natgeregend, terug op het troephuis werd het tijd voor een ouderwets potje Weerwolven van Wakkerdam. Dit spel kan natuurlijk niet ontbreken tijdens Halloween.
En om weer op te warmen hoorde daar een lekkere beker warme chocomelk met slagroom bij.
En precies op tijd kwam een einde aan het potje weerwolven en daarmee ook aan de leuke opkomst.

Reacties zijn gesloten.