Op zoek naar de beverkist

Het was afgelopen zaterdag weer de eerste opkomst van het jaar. De beverkist was verdwenen dus dat was even een dingentje. Gelukkig waren er allemaal voetstappen die de bevers konden volgen. Zo kwamen we al snel in het bos terecht. Hier bleek dat Bas Bos de kist had verstopt, in de kist zat een brief en 3 lichtstaafjes. Er waren blijkbaar allemaal gloeistaafjes door het bos verspreid. Bas Bos was al begonnen met zoeken maar kwam niet echt ver. Daarom vroeg Bas Bos ons of we de andere lichtstaafjes ook konden zoeken én allemaal wilden opruimen. Want die horen niet thuis in het bos! Nadat alle staafjes gevonden waren hebben de bevers nog even goed geteld hoeveel elk groepje binnen had gehaald.

Nadat we hier mee klaar waren hebben we een korte pauze gehouden en zijn we terug gewandeld naar het Troephuis. Daar hebben we gekeken hoeveel bevers er op een kleed passen. Veel natuurlijk! Maar door het kleed iedere keer op te vouwen werd de ruimte steeds kleiner en moesten de bevers steeds beter samenwerken om toch te blijven staan. Hierna volgende een klein tafeltje en de beverkist!

Hierna gingen de bevers voorwerpen verzamelen die aan een bepaalde omschrijving moesten voldoen. We kregen een eierdoosje met zes kaartjes. Op elk kaartje stond een omschrijving. Bijvoorbeeld nat, droog, zacht en hard. De bevers moesten bij het zoeken rekening houden dat het voorwerp in het eierdoosje paste, precies op de plek van een ei. Uiteindelijk zijn de bevers er creatief geweest en hebben ze van alles gevonden.

Het was al weer tijd om af te sluiten, maar eerst hebben we gezongen voor Kaya en Danique. Van harte meiden!
Tot volgende week allemaal!

Reacties zijn gesloten.