Llanos loopt Avond-4-daagse in Wierden!

Aangezien een groot deel van onze leden uit Wierden komt en hiken ook een onderdeel van Scouting is, kon het niet langer uitblijven dat HJB Llanos mee ging lopen met de Avond-4-daagse in Wierden.
Eerst even afgestemd met de organisatie (Ambulare) of we ons als groep konden inschrijven. Uhm… daar waren ze nog niet helemaal op ingericht, maar ze vonden het wel heel leuk dat de scouting mee ging lopen.

Vervolgens via Google Forms de voorinschrijving bij HJB Llanos geregeld. 26 deelnemers, verdeeld over alle speltakken, voor de eerste editie, mooi begin! En daarna alle inschrijvingen handmatig overgenomen op de inschrijfformulieren van Ambulare.

Natuurlijk was het wel de bedoeling dat we als Scouting herkenbaar zouden zijn. Dus bij deelname moest minimaal de das gedragen worden. Het merendeel liep vanaf dag 1 in compleet uniform.

Om nog herkenbaarder te zijn werd de Scouting vlag aan een vishengel geknoopt en deze werd met trots gedragen en rondgezwaaid. Iedereen wilde graag een keer met de vlag vooroplopen.

Het Thema van dag 1, was oranje. Het bleek dat alleen Teun echt klaar was voor het EK, de rest nog niet helemaal.

Dag 2, stond in het thema blauw. Dat lukte al beter, dankzij onze spijkerbroeken.

Het thema van dag 3 is traditioneel “Hoedjesdag”. De akela-hoed mocht zodoende niet ontbreken. Maar er werden ook andere “hoedjes” gedragen. Deze dag haakten er zelfs een aantal leden aan, die het stiekem toch leuker vonden om als Scout mee te lopen, dan als “gewone” wandelaar. Onder een luid gefluit en getoeter werd de route gelopen. Onderweg werd iedere speeltuin vakkundig getest, maar niet allen door de Bevers!

Dag 4, alweer de laatste dag, staat altijd in het thema feest. Dat was het zeker. De Bevers, Welpen, Scouts en Explorers maakten er een feestje van.

De laatste meters werd de complete stoet, door veel publiek ingehaald, waarna de medailles konden worden opgehaald.

Natuurlijk werd afsluitend nog een groepsfoto gemaakt.

Alle 4 de dagen viel er onderweg van alles te smikkelen. Pakjes appelsap, stukken pizza, ijsco’s, gehaktballetjes, krentenbollen en natuurlijk heel veel snoep. Marlinde trakteerde ons zelfs 2 dagen op snoep (en hamburgers).

Op dag 3 werden we zelfs allemaal voorzien van een nieuwe zonnebril.

Hoewel het binnen Scouting vaker te zien is, bleek het ook hier weer dat er een hele mooie dynamiek is binnen de Speltakken, maar ook tussen de verschillende Speltakken onderling. Zo bekommerden de Explorers zich ook over de Bevers, hadden de Welpen lol met Scouts.

Mooi om te zien dat je als Scouting niet alleen maar bestaat uit meerdere Speltakken, maar ook 1 vereniging bent.

Helaas waren er ook een paar incidentje, zoals het lantaarnpaalincident met Cas en het plasincident met 1 van de Bevertjes, welke overigens op dag 3 en 4 vakkundig door de organisatie werd opgepakt middels een sanitaire pitstop bij andere leden thuis.

Allemaal hebben ze sportief de medaille dik verdiend, maar ook hebben ze Scouting naar buiten toe uitgedragen en daarmee ook de Avond-4-daagse-badge.

Al met al een gezellige avond-4-daagse.

Dat hebben wij niet alleen ervaren. Ook andere deelnemers en toeschouwers hebben ons, als Scouting, als gezellige “club” herkent.

Toppers!

Reacties zijn gesloten.