Welpenkamp 2024: Welpen doen mee aan Scouttish Highland Games!

Hemelvaart is traditioneel het weekend dat de welpen van H.J.B. Llanos op kamp gaan. Dit jaar gingen we naar het Beundersveld in Beckum. We waren uitgenodigd om mee te doen aan de Scouttish Highland Games in Edinburgh, dus we reisden met de welpen af naar Schotland!

Donderdag kwamen de welpen aan op de transferlocatie. Bij de incheckbalie moesten ze zich inchecken en de bagage inleveren. Niemand had zijn paspoort bij zich, maar gelukkig had Gerdo voor iedereen een Schots paspoort en een boardingpass klaarliggen. Daarna begon het wachten tot we konden vertrekken naar Schotland.

Nadat iedereen afscheid had genomen van de ouders en in gesprayd was met muggenspray, want er waren echt heel veel muggen, was het tijd om het kamp officieel te openen. Daarna lunchten we met z’n allen in de kampvuurkuil met een broodje knakworst en tosti’s. Na de lunch was het tijd voor de ‘wachtspelletjes’. We begonnen met het boomstammenspel, er werd een potje kubb gespeeld en er werd gepionierd met bamboestokken en elastiek. Maar wat de welpen het leukste vonden was kikkers zoeken in de heide. Daarna was het alweer tijd voor het avondeten. Op het menu stond aardappelpuree, sperziebonen, hamburgers en vla als toetje. Hier werd goed van gesmuld! Na het eten en de afwas ging iedereen zich klaarmaken voor de reis naar Schotland. Ondertussen arriveerden onze ‘piloten’ op de transferlocatie. Zij brachten ons met de auto naar Schotland, maar de auto crashte halverwege en toen moesten we naar Schotland hiken. Tijdens de hike werden de slaaptenten opgezet, want die stonden er nog helemaal niet. Na een paar uur hiken waren we aangekomen in Schotland! Toen moesten de tenten nog ingericht worden met alle slaapspullen. Daarna speelden we nog een potje weerwolven bij het vuur en toen was het alweer bedtijd.

We begonnen vrijdagochtend met ochtendgymnastiek en daarna gingen we ontbijten met scrambled eggs. Na het ontbijt en de afwas was het tijd voor een inspectie van de slaaptenten. Natuurlijk wouden de welpen ook de leiding tent inspecteren. Na wat kleine aanpassingen waren de tenten netjes en konden de clans hun eigen vlag gaan maken. Beide clan vlaggen zijn heel mooi geworden! Toen was het alweer tijd voor de lunch, een hikebom.

Na de lunch begonnen we met de Scouttish Higland Games. Deze bestond uit 7 onderdelen: weight for height (hoog gooien met een gewicht), hammer throw (hamer gooien), weight for distance (discuswerpen met een gewicht), sheaf toss (hooibaal werpen), shot putt (kogelstoten), tossing the caber (boomstam werpen) en tug o’war (touwtrekken). Iedereen heeft goed zijn best gedaan en er werd heel ver gegooid tijdens de onderdelen. Na de Scouttish Highland Games was er tijd om bij te komen en vrij te spelen. Daarna was het alweer tijd voor het avondeten. Op het menu stond ‘fish and chips’. Na het eten en de afwas was gingen we allemaal naar de kampvuurkuil en begonnen we met een potje weerwolven. Ook speelden we het spel familie beer, twee welpen zijn toegevoegd aan de familie. Welkom! Daarna was het tijd om s’mores te gaan maken. Toen het donker genoeg was speelden we nachtwacht en een smokkelspel. We hebben zelfs het noorderlicht kunnen zien! Toen was het alweer bedtijd.

Zaterdagochtend gingen we weer ontbijten met scrambled eggs. Na het ontbijt en de afwas was het tijd om de slaapspullen op te ruimen, want dit was de laatste dag van het kamp. Na het opruimen gingen de welpen het Clash of Clans ren spel spelen. Ondertussen ruimde een deel van de leiding alvast de slaaptenten op. Na het spel was er tijd om bij te komen en vrij te spelen. Daarna gingen we lunchen en afwassen en was het tijd om de rest van de kampspullen op te ruimen. Toen kwamen de ouders alweer binnendruppelen om de kinderen op te halen.
We hebben het kamp afgesloten met een medaille en een kampbadge. Bedankt voor het leuke kamp!

 

Reacties zijn gesloten.