Vuurtje stoken met de bevers

Vandaag stond de beveropkomst in het teken van uitdagende scoutingtechnieken. En wat is het eerste waar je aan denkt bij scouting? Juist, vuurtje stoken. Na een spelletje “Indianen, kom maar op”, waarbij de bevers moesten proberen de cowboy te snel af te zijn, moesten we verzamelen bij de kampvuurkuil. Daar stond gast-leiding Ben klaar voor de vuurinstructie. Want voordat je een kampvuur mag bouwen, moet je natuurlijk eerst weten hoe gevaarlijk vuur is. Zo hebben de bevers geleerd dat vuur heel heet en gevaarlijk is, dat je alleen vuurtje mag stoken bij de scouting in de kampvuurkuil en, het allerbelangrijkste: dat je alleen vuur mag maken samen met papa, mama of een leiding. Na deze wijze lessen was het tijd voor het echte werk: een toren van hout. Na éénmaal voorgedaan te hebben, bouwden de bevers twee aan twee kleine kampvuurtjes, die ze daarna samen met de leiding aangestoken hebben. En, natuurlijk horen bij een kampvuur: marshmallows!

Toen de vuurtjes uitgebrand waren, was er nog tijd voor om samen te spelen bij de schuilplaats (achter de kampvuurkuil) en een spelletje vosje-vosje.

En toen was het alweer tijd om af te sluiten. Wat is de tijd omgevlogen! Bedankt bevers voor de gezelligheid en tot volgende week.

Volgende week gaan we, op veler verzoek van de bevers, spelen bij de kinderboerderij naast het scoutinggebouw. Dus hopelijk zien we jullie allen weer!

Reacties zijn gesloten.