Exxploraxxion 2017

29 september was het weekend van de exxploraxxion. De exxoploraxxion is een evenement voor explorers. Het wordt eens per drie jaar georganiseerd. Dit jaar was het op scouting landgoed Zeewolde. Toen we alle spullen hadden gepakt en in de auto onderweg gingen naar het kamp was het heel mooi weer. Maar zodra we aankwamen bij het kampterrein viel de regen met bakken uit de lucht. Je hoefde nog geen halve minuut buiten te staan om helemaal doorweekt te zijn.

Toen de regen zo goed als weg was begonnen we met tenten opzetten. Vlak daarna begon de opening. De opening was groots uitgepakt want er was vuurwerk, een lichtshow, fonteinen, een man die trucs deed op een flyboard en vuur dat naar boven spuwde vanaf de waterrand.

Na de opening begon het feesten. Er was een hele grote tent waarin de feestgangers lekker konden dansen. Naast de tent was er een groot kampvuur voor de mensen die wat meer rust wilden. Ook stond er midden op het veld een piano waar explorers hun muzikale kant konden laten zien. Om 00.30 uur was het feestje afgelopen en was het voor iedereen tijd om terug te lopen naar de tenten. We hebben nog even bij elkaar gezeten en zijn vervolgens gaan slapen.

De ochtend begon al vroeg. Om 7.30 uur was iedereen al wakker en zaten we aan het ontbijt. Sommige explorers waren nog erg moe, terwijl andere explorers stonden te dansen en te zingen van energie. om 8.30 begon het ochtendspel. Alle explorers op het kamp kregen een kaartje. Op dat kaartje stond een symbool. Iedereen met het symbool aarde moest bij elkaar gaan staan en iedereen met het symbool vuur moest bij elkaar gaan staan. Zo vormden zich heel veel groepjes van acht personen. In dat groepje zat je met allemaal verschillende explorers van verschillende groepen. Met je groepje deed je allemaal opdrachten. Elke keer als je een opdracht had voldaan kreeg je een stempel en met de volle stempelkaart kon je die middag een bandje voor op je uniform ophalen.

In de middag waren er allemaal cursussen. Je kon leren om cocktails te maken of je kon leren om op een coole manier met flessen te gooien. Het waren hele leuke cursussen. Naast de cursussen was er ook nog een markt. Daar stonden allemaal kraampjes die met scouting te maken hadden. Er was een rijdende scoutshop, een kraampje voor een goed doel, een kraampje voor de roverscouts (dat is de speltak die na de explorers komt) en voor de mensen die wat spanning wilden was er ook nog de kleinste escaperoom ooit.

’s Avonds aten we de welbekende scoutingmaaltijd: macaroni met pastasaus. Het blijft een lekkere maaltijd.

Toen het eten op was en de afwas was gedaan gingen we weer naar de tent. Tussen 20.00 en 21.00 was er een enorm twisterveld waar je kon strijden voor nog naambandje voor op je uniform. Na het twisteren was er weer een feest en een kampvuur. Het duurde weer tot 00.30 uur en daarna ging iedereen weer naar bed.

Zondag was al weer de laatste dag van de exxploraxxion. Sommige explorers hielpen met de tenten opruimen en andere explorers deden nog mee aan het laatste spel, crazy 88. Bij dit spel moet je zo veel mogelijk opdrachten doen en dit met een camera vastleggen. In de middag was het weer tijd om naar huis te gaan en kon iedereen terugkijken op een super tof kamp, ondanks de vele regen die er is geweest. Dit was een kamp dat geen enkele explorer zou willen missen! Bekijk de aftermovie van de exxploraxxion op hun site https://exxploraxxion.scouting.nl/

Reacties zijn gesloten.