Een zelfgemaakte scoutingklassieker

Eén van de meest scouting-dingen die je kunt doen is het maken van een hikebom. Origineel bedoeld als een maaltijd die je voor een hike (lange wandeltocht) kunt klaarmaken om mee te nemen. Aangekomen bij je kampeerpunt kun je deze in je kampvuur leggen om zo snel een goede en lekkere maaltijd klaar te hebben.

Zo’n hikebom bestaat uit aardappelen, wortel, ui, wat vlees (vaak Smac), een beetje boter, een snufje zout en wat water. Dat wordt allemaal gesneden en samen bij elkaar in aluminiumfolie verpakt en op de gloeiende kolen van een kampvuur gelegd. Na 20 minuten lekker pruttelen kan de hikebom er af en na even afkoelen is het heerlijk smullen!

Deze zaterdag hebben de welpen ook allemaal helemaal zelf hun hikebom gemaakt, dus zelf de ingrediënten snijden (kun je ook zelf kiezen wat je er wel en niet in doet) en inpakken. De leiding heeft alleen even geholpen met het in het vuur leggen en er weer uithalen. De foto’s zeggen wat ons betreft genoeg, het viel erg in de smaak!

Lijkt u dat ook wel wat zo’n hikebom? Bij onze barbecue op 9 juli zijn deze ook te verkrijgen, deze moet u dan natuurlijk ook zelf bereiden.

Reacties zijn gesloten.