Dodenherdenking 2017

Afgelopen donderdag was onze groep weer aanwezig bij de dodenherdenking Hoge Hexel. Rond 19:30 verzamelden de bevers en welpen bij het Culturhus om van hieruit met de stoet richting het Lancker monument te lopen. Tegelijkertijd verzamelden de scouts, explorers en leiding bij het Lancker monument. Na nog wat snelle instructies, wist iedereen wat er gedaan moest worden zodra de stoet vanaf het Culturhus zou arriveren.

De stoet vanaf het Culturhus arriveerde rond 19:45. Vervolgens hield Emiel Schoot Uiterkamp van het Plaatselijk Belang Hoge Hexel en de wethouder Lansink Rotgerink een toespraak. Iets voor 20:00 werd de taptoe geblazen, waarna de 2 minuten stilte begon. Altijd een erg bijzonder en zwaar moment. Na de twee minuten werd door onze explorers de vlag gestreken, en vervolgens weer in top gehezen. De harmonie van Wierden speelde vervolgens het Wilhelmus. Hierna werd door de gemeente, lokale gemeenschap, de school en door onze groep een krans gelegd bij het monument.

Ondanks dat het toch behoorlijk koud was, deden onze scouts het harstikke goed en hebben op een waardige manier invulling gegeven aan de herdenking! Gelukkig konden we ons later weer opwarmen met koffie, thee of chocolademelk. Volgend jaar zijn wij weer van de partij, we hopen jullie ook!

Reacties zijn gesloten.