Echte indianen bevers

Afgelopen zaterdag was er een vriendjes en vriendinnetjesopkomst, de bevers mochten een vriendje of vriendinnetje meenemen naar de opkomst. De voorbereidingen hiervoor waren al op vrijdagavond begonnen met het opbouwen van een kamp. Deze opkomst ging namelijk over indianen, dus hadden we een tipi nodig!

Tijdens deze opkomst leerden de bevers om indianen te worden en dit begon met schmink en een verentooi. Ze deden allemaal enthousiast mee. Vervolgens moesten ze leren om UGH te zeggen zoals echte indianen. Dit ging toch nog een beetje onwennig. Hallo is toch veel makkelijker? Vervolgens zijn we bizons gaan vangen hierbij moesten twee bevers waren indiaan en de rest waren bizons waarbij de Indianen zoveel mogelijk bizons moesten vangen door ze aan te tikken .

Een indiaan moet ook goed kunnen jagen dit doet hij met een speer, omdat dit toch een beetje te gevaarlijk is hebben wij dit gedaan met tennisballen. Hierna was er er even tijd om wat te drinken, omdat Dennis jarig was geweest had hij lekker getrakteerd op chocozoenen.

Na de pauze hebben we in groepjes gekeken wie de hoogste totempaal kon bouwen. Daarna zijn we Marshmallows gaan roosteren boven het vuur want een echte indiaan maakt zijn eigen eten klaar! Omdat er in het kamp geen waterkraan was moesten de indianen zelf water gaan halen dit hebben we gedaan door de groep in tweeën te delen en een waterrace te houden. Vervolgens zijn we als echte indianen gaan paardrijden dit deden we door het geluid van een paard na te doen en als Mai Lun dan beek riep moesten we springen als ze struik riep moesten we bukken en als ze schaap riep moesten we hem opjagen door te klappen. Als laatste gingen we nog vredespijp gooien. Één bever gooide dan achterwaarts de vredespijp en moest dan raden wie hem gevangen had. Degene die hem dan gevangen had mocht vervolgens zelf gooien. Omdat de bevers alle opdrachten zo goed hadden uitgevoerd kregen ze een indianen ketting. Na het uitreiken van de ketting was het ook al weer tijd om naar huis te gaan!

Tot zaterdag allemaal!

Reacties zijn gesloten.