Bevers vliegen langs de windrichtingen

Het waaide best wel hard in Hotsjietonia. Een goed moment om de windrichtingen weer eens voorbij te laten vliegen. Op het veld achter het gebouw werd een groot kompas uitgezet. Elke pilon had een letter van een windrichting. Anne-Britt vertelde ondertussen een verhaal waarin de windrichtingen voorbij kwamen. Zodra de bevers “noord” hoorden, vlogen ze allemaal naar het noorden in het kompas. Het zelfde gebeurde met oost, zuid en west. De wind ging steeds harder waaien en de bevers vlogen steeds sneller naar de juiste plek in het kompas. Genoeg uitgewaaid! Binnen maar eens verder oefenen.

Kompas oefenen

Eenmaal binnen legde Dennis nog een keer uit hoe een kompas eruit ziet en hoe je hierop de weg zou kunnen vinden. Daarna was het tijd om een mooie hokjestekening te maken. Alle bevers kregen een blaadje waarop een paar hokjes al ingekleurd waren. Vanaf het zwarte hokje moesten ze verder kleuren. Maar hierbij werd steeds geroepen hoeveel hokjes ze naar het noorden, oosten, westen of zuiden moesten. Het was best een grote tekening, dus volgende week gaan de bevers hiermee verder. We zijn benieuwd wat we aan het tekenen zijn, want dat weten de bevers natuurlijk nog niet ;).

Fotospeurtocht

Na een drinkpauze was het tijd voor de fotospeurtocht. Elk groepje bevers kreeg een stapeltje met foto’s, die tijdens een opkomst in of rond het troephuis gemaakt zijn. Op de foto herkenden ze niet alleen zichzelf, er stonden natuurlijk ook andere bevers op. Sommigen waren pas overgevlogen naar de welpen. Het was goed kijken, waar de foto gemaakt was. De klimtoren en vuurkuil waren heel erg herkenbaar. Maar een stapel hout of een keuken in het welpenlokaal was soms minder bekend. Zodra ze de plek gevonden hadden werd er een nieuwe foto gemaakt. Binnen was Dennis bezig met het volgende spel. Het lokaal werd donker gemaakt en hing er een laken in de deuropening. Er ging een groepje binnen, in het donkere lokaal zitten, en er stonden bevers achter het laken. Door met een lamp achter de bever te schijnen, zie je precies de schaduw van het hoofd van de bever op het laken. Super cool! Zo moesten de bevers raden wie er achter stond. Het was daarna tijd om naar huis te gaan. Tot volgende week allemaal!

Reacties zijn gesloten.