Schillderen in een echt bevermuseum voor de Keet Kleur badge

De bevers zijn begonnen aan de Keet Kleur opkomsten. Dit betekent dat ze een aantal opkomsten besteden aan het halen van de Keet Kleur badge. Ze halen de badge door heel veel leuke oefeningen en spelletjes te doen. Dit keer is het gericht op het activiteitengebied expressie. We begonnen de opkomst met het bekijken van ons eigen bevermuseum in het beverlokaal.

De bevers wisten heel goed dat je in een museum zachtjes moet praten en nergens mag aankomen. Ze wisten ook te vertellen dat je in een museum schilderijen kan zien, maar ook fossielen, oude kleding en ga zo maar door! In ons bevermuseum hingen mooie schilderijen. Sommige bevers herkenden zelfs Vincent van Gogh en het schilderij van Piet Mondriaan. Super knap natuurlijk!

Na het bejkijken van de schilderijen gingen we buiten het standbeeldenspel spelen. De bevers gaan om de beurt iets uitbeelden, maar mogen als standbeeld natuurlijk niet bewegen. De anderen raden wat de bever uitbeeld.

Weer terug binnen lagen er verfspullen en papier klaar. De bevers gingen hun eigen schilderij maken. Iedereen heeft een mooi schilderij gemaakt en deze hangen we dan ook in het beverlokaal, zodat iedereen ze kan zien! We waren nog niet klaar met de verf, want buiten hadden we nog een groot doek op een tafel gelegd waar we met z’n alleen één groot kunstwerk van gingen maken. De bevers mochten kiezen waar ze mee gingen verven. Dit kon een kwast zijn, maar ook een hand of zelfs een neus werd gebruikt.

Daarna hebben we nog een potje stoelendans gedaan en was de eerste badge opkomst alweer voorbij. Tot volgende week allemaal!

Reacties zijn gesloten.