Bevers present bij JOTA-JOTI 2018

Yes! Er waren weer een heleboel bevers in Hotsjietonia afgelopen zaterdag! Het was een mooie dag, want ook dit weekend werd de JOTA-JOTI wereldwijd weer gehouden. Onze bevers deden hier aan mee en leerden op verschillende manieren hoe mensen met elkaar kunnen praten.

Maar voordat we begonnen was het eerst tijd voor een opwarm spelletje. Deze keer helikopter tikkertje. 1 tikker stond in het midden van het veld en de andere bevers moesten zo snel mogelijk rondjes draaien met hun armen wijd. Als de tikker “sneller” roept, moesten ze sneller draaien en zodra de tikker “STOP” roept moesten ze zorgen dat ze wegvlogen. Dat is wel lastig, want een enkele bever werd een beetje draaierig.

Hierna werd de groep opgesplitst. Groepje 1 ging meekijken met zendamateur Rèmy. Via zijn radioverbinding konden de bevers praten met een scoutinggroep uit Hengelo. Er werden vragen gesteld en beantwoord en ze kwamen erachter dat de meeste kinderen dezelfde spelletjes leuk vonden als de bevers! Groepje 2 ging aan de slag met morse. Door middel van lange en korte piepjes konden de bevers letters maken, en ook woorden. Om en om werden er letters en getallen naar elkaar toe gepiept. Hierna was het tijd om om te wisselen.

 

Na een pauze hebben de bevers geleerd hoe ze met vlaggen woorden kunnen maken. Vlaggen seinen! Met een rode en een gele vlag werden er letters gemaakt en zo stuurden de bevers woorden naar elkaar. We begonnen met een “Hoi” en “Hallo” maar uiteindelijk konden ze zelfs “dropveter” naar elkaar sturen. De leiding probeerde soms de vlaggen verkeerd om vast te houden, maar de bevers waren ons veel te snel af en hadden dit al heel snel in de gaten! “Andersom!!” kregen we dan te horen 😉 Hierna werd er een potje portofoon-verstoppertje gespeeld. De bevers hadden de week ervoor ook gewerkt met de portofoon dus dit was een goede test om te kijken of ze nog wisten hoe een portofoon werkt. Groepje 1 verstopte zich en hield via de portofoon contact met groepje 2. Door vragen te stellen moest groepje 2 erachter zien te komen waar de andere bevers verstopt zaten!

Vlak voor het afsluiten zijn de Grote Clubactie prijsjes nog uitgedeeld. De bevers hebben maar liefst 142!! loten verkocht. Heel erg knap gedaan bevers!

PS: Mochten jullie niet weten wat JOTA-JOTI precies is? Lees het hier of hier dan nog even na!

 

Reacties zijn gesloten.