Bevers – Internationale opkomst

Afgelopen zaterdag hadden de Bevers een internationale opkomst. Om warm te worden begonnen we met een potje “rond de wereld”. De Bevers maakten een grote cirkel en gaven elkaar steeds een bal door. Degene die begon met het doorgeven moest zo snel mogelijk een sprintje trekken rond de wereld. Als de Bever terug was op zijn plek voordat de bal terug was had hij gewonnen. De bal was niet zo snel als de Bevers. Dus alle Bevers waren winnaars!

Binnen gingen de Bevers verder met een potje reuzen mikado. We hebben hem wel wat simpeler gemaakt en niet de punten van de verschillende kleuren bij elkaar opgeteld. We hebben gekeken wie de meeste stokjes kon verzamelen. Kijker Ayoub was hier veel te behendig in. Hij had maar liefst vier stokken weten te bemachtigen. Iedereen was warm gedraaid maar ook hongerig van de concentratie die ze nodig hadden bij reuzenmikado. Dat kwam mooi uit. Want er werd eten geproefd! Konden raden wat ze aten en waar het vandaan kwam? Speciaal voor vandaag was er van alles ingevlogen ;). Drop uit Engeland. De Bevers wisten zelfs dat hallo daar hello is en dankjewel thank you! Bonjour croissantjes uit Frankrijk! Spaghetti helemaal uit Italië. Chocolade van onze zuiderburen België en rijst uit China! Iedereen herkende bijna alles. De chocolaatjes en spaghetti waren favoriet.

Toen het buiten wat droger werd is er nog een buidelspel gespeeld. Iedereen kende de kangoeroe wel. Maar waar kwam deze vandaan? Helemaal uit Australië! Net als de koala. Allebei dragen ze hun baby in hun buidel op de buik. Daar blijven ze lekker warm en kunnen ze slapen. De Bevers kregen hun eigen buidel en moesten proberen een aantal babykangoeroes naar de overkant te brengen. Bijna alle baby’s kwamen heel aan de overkant. Er werd flink wat heen en weer gehopst! Van het hopsen waren een aantal Bevers wel een klein beetje moe. Een potje slapende beer sloot daarom perfect aan. 1 Bever was de slapende beer, de rest van de Bevers moesten proberen hem of haar zachtjes wakker te maken. Zo kwamen we alweer aan het einde van de opkomst.

Tot volgende week allemaal!

 

Reacties zijn gesloten.