Welpenkamp 2019: de speurtocht naar de Llanos mascotte!

Het grote welpenkamp, dit jaar bracht het ons naar Daarle naar kampterrein Suubarg! Onze mascotte, Cappy, was ontvoerd door bandieten en het was de taak aan de welpen om deze terug te vinden. De eerste dag kregen we een puzzel met allemaal lettertjes, maar we moesten deze wel verdienen door verschillende opdrachten uit te voeren. Zinnen achterstevoren zeggen, liedjes raden en een menselijke piramide maken. Nadat we alles opgelost hadden kregen we een puzzel die eigenlijk (nog) nergens op sloeg. Dus bedachten wij later verder te gaan. Het was al tijd om te gaan eten, daarna afwassen, kampvuur en naar bed!

De eerste ochtend was daar en natuurlijk begonnen wij met ochtendsport, dus snel de slaapzak uit en rennen maar! Daarna even lekker ontbijten en natuurlijk ook afwassen. Toen we het ontbijt achter de kiezen hadden en de borden weer schoon waren kwam de leiding aan met een puzzel die ze achterin het kampterrein gevonden hadden, het leek wel te passen bij het puzzelblaadje die we eerder die dag hadden gevonden. We moesten de schijven draaien om met het goede cijfer op de juiste letter te komen. Uiteindelijk was de puzzel opgelost door het slimme samenwerken van alle welpen en kregen ze een coördinaat. Hmmm.. wat moesten we hier nou mee? Toen dat gedaan was mocht iedereen even lekker zijn eigen ding doen. Het bos in, relaxen in de tent of gewoon even lekker in de zon zitten.

Snel daarna werden de welpen weer bijeen geroepen om weer een puzzel op de lossen, de leiding had een paar zinnen door elkaar gehusseld gekregen. Maar mocht deze alleen maar geven als de kinderen meerdere raadsels oplosten. Één van de raadsels was ‘welke salade helpt tegen de jeuk?’ eeeeeeen, KRABsalade! Toen ze alles hadden geraden kregen ze de zinnen, snel daarna kwamen ze erachter dat ze een uitleg van een GPS hadden gekregen, in stukken! Dus die moesten ze eerst nog even in de goede volgorde zetten.

 

 

Later op de dag gingen we lekker eten, macaroni! Dat ging er wel in na al die moeilijke puzzels oplossen en spelen in het bos. Toen het eten op was en de afwas gedaan was gingen we allemaal rond het kampvuur zitten en deden we wat kampvuur spelletjes. Toen het donker was kregen de welpen te horen dat er smokkelaars waren in het bos! Die hadden een route uitgezet die wij moesten verstoren om te zorgen dat ze niks meer konden smokkelen.
Dus wij zochten naar hun lampjes en ontmantelde de smokkelroute, ondertussen werd er aan het eind van de route een GPS gevonden, was dit dan de sleutel om onze mascotte te vinden? Daar zouden we morgen achter komen. Het was al laat, dus we besloten te gaan slapen.

De volgende ochtend brak aan, uiteraard tijd voor ochtendsport, ontbijt en de afwas 😉 Toen alles klaar was, was het tijd om alle puzzels bij elkaar te leggen en in elkaar te zetten. Dus we namen de GPS, de uitleg van de GPS en het coördinaat mee en gingen opzoek naar onze mascotte. Na een stuk lopen door het bos, hadden wij hem eindelijk gevonden. Daar was hij weer! Onze lieve mascotte Cappy. Yes! hij is weer gevonden en klaar om mee naar huis te gaan. Helaas was het tijd om het welpenkamp op te ruimen en terug te gaan naar het troephuis waar iedereen stond te wachten op onze terugkomst.

Wij hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad tijdens het welpenkamp. Volgend jaar tijdens het kamp weer een nieuw welpenavontuur!

Reacties zijn gesloten.