Welpen – Einde van de route

De derde en laatste week dat we met het insigneprogramma Spoorzoeken bezig zijn geweest werd de opgedane kennis toegepast bij het lopen van een heuse bolletje-pijltje route. Een lijst met daarop (de naam zegt het al) allemaal bolletjes met pijltjes eraan. Bij elk kruispunt hoort één van de bolletje-pijltjes, het bolletje is waar je staat en het pijltje wijst dan naar welke kant je op moet. Bij het goed volgen van de route kom je uiteindelijk op het goede punt aan.

De route werd in nesten gelopen met enige afstand ertussen. Tussen het vertrek van de groepen door werd een samenwerkingsspel gespeeld. Bij dit spel is één kind geblinddoekt en de andere moet aanwijzingen geven zodat degene met blinddoek een tennisbal kan vinden en terugbrengen. Je moet dan wel goed opletten dan je naar de juiste persoon luistert en ook dat je de goede aanwijzingen geeft. Niet links en rechts door elkaar halen en wijzen heeft ook geen zin als je buddy niks kan zien!

61112

We hopen dat alle kinderen het leuk vonden om eens wat meer met routetechnieken bezig te zijn en dat ze er wat van geleerd hebben. Aangezien iedereen uiteindelijk goed was aangekomen weten we dat dit wel goed zit. Daarom hebben de welpen allemaal het insigne Spoorzoeken verdiend en zullen ze deze binnenkort krijgen. Ze kunnen deze dan trots op hun scoutfit dragen zodat iedereen kan zien dat zij deze technieken beheersen!

Reacties zijn gesloten.