Vuurspuwende draken bij de Bevers

HJB Llanos | Bevers draken

Konden de bevers draken laten vuurspuwen? Hmm, voordat we hiermee begonnen wilden we eerst even opwarmen. We hadden een heleboel kijkers! Niels, Robbe en Lucas. Leuk! Nadat we een voorstelrondje hadden gemaakt begonnen we met het pizza spel. De Bevers werden in vier groepjes verdeeld en mochten een topping voor de pizza uitkiezen. Er ontstond een groepje ananas, salami, ham en kaas. Degene die in het midden van het veld stond riep 1 voor 1 een soort beleg. Het groepje beleg moest dan zo snel mogelijk naar het midden om de pizza aan te kleden. Werd er PIZZA! geroepen dan moesten alle soorten beleg in 1 keer bij elkaar komen.

Hierna was het tijd om draken te maken. Draken!?! Ja hoor, de Bevers kregen allemaal een flesje met daarin een mengseltje van water, azijn en afwasmiddel. Om de vloeistof een mooie kleur te geven werden er bolletje crêpepapier in gegooid. Zo kreeg de vloeistof bij iedereen een ander kleurtje. Daarna was het tijd om de buitenkant te versieren. Er werden kleine draken getekend, grote, boze, blije en her en der kwamen er grote puntige tanden voorbij. Sommige Bevers maakten zelfs vleugels en een staart! Alle onderdeeltjes werden op de flesjes geplakt. Maar.. wat kunnen draken nog meer behalve boos kijken en vliegen? Vuurspuwen natuurlijk! Iedereen kreeg een stukje crepe papier met daarin een beetje baking soda. Deze mochten de Bevers in hun flesje proppen. Een beetje schudden en ja hoor, de gekleurde vloeistof kwam zo omhoog borrelen! Overal lag rode, oranje of blauwe derrie! De Bevers vonden het erg cool.

Na het knutselen werden er nog een paar potjes vosje vosje en vlinder vangen gespeeld. Er hopsten steeds Bevers 2 aan 2 in een mini kringetje over het veld. De “losse” Bevers waren de vlinders. Konden ze met hun net de vlinders vangen? Als ze de Bever tussen hun armen kregen moesten ze door naar de volgende.

Volgende week weer een nieuwe opkomst! Dan halen we wat gave scoutingtechnieken uit de kast. Tot dan!

Reacties zijn gesloten.