Soep, soep, soep!

Het is een van onze “yells” die we vaak met z’n allen doen, maar deze zaterdag was soep het thema van de opkomst.

Allereerst was het tijd om Jochem, Luca, Pim, Maud en Florien officieel te installeren als welp. Ze hebben de welpenbelofte afgelegd en kregen onze groene groepsdas met het gele vlakje en de insignes voor op het uniform. Gefeliciteerd allemaal!

Na een leuk potje TV-Tikkertje was het tijd om bezig gaan met de soep. Alleen, waren we vergeten de ingrediënten voor de soep te halen! De welpen hebben hun speurneuzen gebruikt en het hele terrein afgestruind en gelukkig is het hen gelukt om bloemkool, broccoli, wortels en uiten te vinden zodat we toch nog een lekkere groentesoep konden maken.

Hele stukken groenten in je soep is natuurlijk niet lekker, dus allereerst zijn deze lekker fijn gesneden. Toen zijn ze in een grote pan met water boven een houtvuur gedaan en een tijdje lekker gekookt. Nog wat bouillon en vermicelli er bij en de scoutingsoep was een feit.

Toen restte er alleen nog de soep te proeven en deze bleek heerlijk! Velen kwamen voor een tweede of zelfs derde bakje. Het is gelukkig niet in de soep gelopen dit keer dus het was weer een leuke opkomst. Tot zaterdag!

Reacties zijn gesloten.