Sinterklaas vieren met de bevers

Het is 5 december! Vanavond is het dan eindelijk zover, pakjesavond! Daarom was deze hele opkomst in Sinterklaas thema. Na het openen begonnen we de opkomst met pepernoten tikkertje. Een van de kinderen was ‘de piet’, de andere kinderen waren ‘pepernoten’. Zodra de piet de pepernoten had getikt moesten de pepernoten aan de zijkant gaan staan. Zodra ze een echte pepernoot hadden opgegeten mochten ze het veld weer in. Iedereen liet zich natuurlijk wel eens extra tikken, want wat waren die pepernoten toch lekker!

Na het tikspel gingen we een pietenparcours lopen. Eerst moesten de bevers over de daken lopen en soms stond er een schoorsteen in de weg waar ze overheen moesten klimmen. Daarna moesten ze zich in een zak hijsen en gaan zaklopen tot aan de hoepels. Bij de hoepels sprong je van hoepel naar hoepel, want pieten springen natuurlijk ook van dak naar dak. Daarna heel hard terug rennen en nog een cadeautje (pittenzak) door de schoorsteen proberen te gooien. De bevers vonden het zo leuk dat we na een aanpassing aan het parcoursm, en aan het groepje, nog een keer het parcours hebben gelopen.

Na de welbekende spel vloer is lava kregen de bevers lekker wat drinken, met uiteraard…pepernoten! Ook hebben we nog de pietenstoelendans gedaan met sinterklaasmuziek, waarbij ze een cadeautje onder hun kin moesten klemmen of tussen de knieën. Waardoor het net even wat moeilijker werd, superleuk!

Toen was de opkomst alweer voorbij en moesten we gaan afsluiten. Volgende week nemen we afscheid van Mai Lun en is het de laatste opkomst voor de kerstvakantie!

Reacties zijn gesloten.